#96 Filip Jovanović, Anna-Sofia Knuuttila, Mikko Ängeslevä, Riinu Uutela ja Nina Westerback

28.08.2020
FilipJovanovitchBlue painting 300dpi

Filip Jovanović: Madness, öljy kankaalla

KUVATAIDE | Korona-ajan kauhu, kipu, pelko ja eristyneisyys kuvastuvat päivän viidessä Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn kuvassa. Jovanović, Knuuttila ja Ängeslevä osallistuvat ammattilaisten sarjaan, Riinu Uutela on alle 16-vuotias ja Nina Westerback harrastaja.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Filip Jovanović (s. 1973) on syntyisin Belgradista, mutta asuu tällä hetkellä Helsingissä. Hän on opiskellut Firenzessä ja työskennellyt Barcelonassa, Roomassa ja Pariisissa. Hän on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyjä eri puolilla Eurooppaa. Viimeisin niistä on ollut Kemin Taidemuseossa vuonna 2019 ja seuraava on tulossa Kulttuurikeskus Kaisaan joulukuussa 2020.

Hän osallistuu ammattilaisten sarjaan.

Anna-Sofia Knuuttila on ammattilainen Etelä-Karjalasta. Kuvataiteilija ja taidemaalari Knuuttila työskentelee tällä hetkellä enimmäkseen maalauksen ja taidekäsityön parissa pyrkien yhdistämään näitä tekniikoita mielekkäällä tavalla.

Anni Sofia Knuuttila Kuolinnaamio 37x37 cm akryyli ja kirjonta kankaalle 31.05.2020

Anna-Sofia Knuuttila: Kuolinnaamio, 37 x 37 cm, akryyli ja kirjonta

Mikko Ängeslevä on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2016. Hän asuu ja työskentelee Kokemäellä lakkautetun kyläkoulun tiloissa ja on erityisesti kiinnostunut ihmiskuvauksesta.

Mikko Angesleva

Mikko Ängeslevä: Omakuva, 56 x 77 cm, spray ja öljypastelli akvarellipaperille, 56 x 77 cm

Riinu Uutela osallistuu alle 16-vuotiaiden sarjaan: ”Olen 14-vuotias suomalainen tyttö. Muutin kolme vuotta sitten Berliiniin perheeni kanssa, ja käyn täällä kansainvälistä koulua.

Viestini katsojalle:

Koronan takia useat ihmiset joutuvat pysymään kotona ja odottamaan ohjeita viranomaisilta. Emme pysty tekemään mitään tilanteessa. Voimme ainoastaan katsoa niitä, ketkä pystyvät tekemään asialle jotain.”

Riinu Uutela 2020 Kasvoja Karanteenista

Riinu Uutela: Nimetön, 2020

Nina Westerback kirjoittaa meille:

”Hei! Olen Nina. Taiteen harrastaja, outojen kuvien tekijä.

Yleensä tahdon, että kuva kertoo tarinaa. Nyt kirjoitin
myös viestin:

Kevään tullen saapui korona
Siitepölyn lailla se levisi kaikkialle

Pysy kotona, pese kädet, käytä maskia
Siinä ohjeet maailmalle

Mutta riittäkö se vai
Korjaako sadon…?”

NinaWesterback forKT

Nina Westerback: Nimetön, 2020

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää