Poikkeustila #9: Janica Brander

11.04.2020
Poikkeustila Brander 1 B

Karanteenissa unet muuttuvat villeiksi. Näin unta, että tuuheat kulmakarvat oli kielletty, ja niitä kutsuttiin eskimokulmiksi. Clarion-hotellin spa tarjosi kulmien vahausta puoleen hintaan torstaisin.

Poikkeustila-sarjassa ihmiset kuvaavat sitä, miltä heidän maailmansa näyttää nyt. Toimittaja Janica Brander kuuluu riskiryhmään, minkä vuoksi hän on karsinut kontaktit ulkomaailmaan minimiin. Eristys saa hänet näkemään levottomia unia ja halailemaan puita. Huolta ja iloa tuottaa haiseva, mutta rakas mäyräkoira Papu.

En tiedä, pitäisikö hätkähtää, kun bongaa ensimmäisen leppiksen maaliskuussa. Itselleni tästä otuksesta tuli hyvä ja toiveikas olo.

Ulkoilun ja liikkumisen himo on kova, kun kuntosalit ovat kiinni. Olen alkanut lukea kirjoja pihalla ja käyskentelen samalla.

Otimme puolisoni kanssa sormukset pois hygienian vuoksi. Nimetön on paitsi ohentunut, myös arpeutunut hieman sormusten alla vuosien saatossa.

Papu-koiramme sairastuminen aiheutti sydämentykytyksiä. Onneksi kyse oli vain täyttyneistä anaalirauhasista. Lääkärikäynnin jälkeen koti on täynnä kakanhajua, helpotusta ja riemua.

Luonnon ikuisuus pysäyttää ja rauhoittaa, kun kännykkä ilmoittelee koko ajan pahemmista uutisista. Olen alkanut halailla puita, mutta siitä ette saa kuvatodisteita!

Kaiken kotoilun ja leipomisen keskellä on ihanaa saada jonkun toisen tekemää ruisleipää. Miehen kauppahallireissu oli viikkomme kohokohta.

Olen niin mökkihöperö, että kohdattuani Erika Vikmanin kotipihassani laadin tapaamisestamme yksityiskohtaisen kaavion. Erikalla oli sininen baskeri ja sädehtivä hymy.

Janica Brander, kuvat ja kuvatekstit

Muihin Poikkeustila-sarjan juttuihin pääset täältä.