Kajaanin Runoviikko alkaa keskiviikkona – osa esityksistä on jo loppuunmyyty

03.07.2023
VilmaKähärä

Vilma Jää & Anna-Mari Kähärä. Kuvat: Mikko Malmivaara / Kajaanin Runoviikko

TAPAHTUMA |  47. Kajaanin Runoviikko järjestetään 5.–9. heinäkuuta. Tapahtumassa nähdään muun muassa Kristian Smedsin Vaeltaja ja Mikko Roihan Ei kertonut katuvansa.

Päivi Vasara

Kajaanin Runoviikko (5.–9.7.2023) on saanut lippujen myynnin hyvin käyntiin. 

Loppuunmyytyjä ovat molemmat esitykset Kristian Smedsin ohjaamasta Vaeltajasta. Samoin molemmat esitykset Mikko Roihan ohjaamasta Ei kertonut katuvansa -näytelmästä. Myös Rovaniemen kaupunginteatterin Everstinna on loppuunmyyty, kuten myös Vahvaksi oppinut on sisältä hauras, joka perustuu Johanna Venhon ja Marja-Liisa Vartion runouteen.

Kaukametsän saliin mahtuu

Muihin esityksiin on vielä jonkin verran lippuja saatavilla ja ison Kaukametsän salin esityksiin löytyy lippuja isommallekin seurueelle. Kaukametsän salissa kuullaan muun muassa heti keskiviikkona Vilma Jään ja Soljun yhteiskeikka. 

Vilma Jää nousi suuremman yleisön tietoisuuteen, kun Jää lauloi Marketan roolin Kaija Saariahon oopperan Innocence kantaesitysproduktiossa Aix-en-Provencessa heinäkuussa 2021 ja sai roolityöstään ylistäviä arvioita kautta maailman. Soljun konsertissa esitettävät joiut ovat peräisin yhdeltä tietyltä keväältä, jolloin niiden säveltäjät paimensivat yhdessä tunturissa.

– Oli erikoista seurata luonnon vaihtelua. Löytää tie laumaan iltaisin lumimyrskyjen läpi ja nauttia leutoisista päivistä kauniissa säässä. Silloin syntyi uusia joikuja, Jää kertoo.

Anna-Mari Kähärän musiikkia 

Runoviikon viimeisenä päivänä sunnuntaina Kaukametsän salissa kuullaan RUNOLLA PÄÄHÄN! -konsertti, joka pitää sisällään Anna-Mari Kähärän musiikkia suomalaiseen runouteen. Lavalla nähdään Kähärän lisäksi Vuokko Hovatta, Janne Marja-Aho ja Niko Kumpuvaara. Sävellettyjä runoja kuullaan muun muassa seuraavilta suomalaisilta rakastetuilta runoilijoilta: Eeva-Liisa Manner, L. Onerva, Arto Melleri ja Elvi Sinervo.

Lapsille suunnattu Punainen käpy -yhtye esiintyy keskiviikkona Kouta-salissa. Raikkaan rennosti klassikkorunoa, räppiä sekä kansan- ja jazzmusiikkia yhdistelevä esitys on ilakoivan vuorovaikutteinen ja kaksikielinen. Se sopii mainiosti kaikenikäisille ja -kielisille.

Punainen käpy -yhtyettä kuullaan myös Runoviikon avajaisissa Kaukametsän salissa. Molempiin esityksiin on vielä lippuja jäljellä. Yhtyeen riveissä nähdään mun muassa reilu kymmenen vuotta sitten Vuoden nuoreksi lausujaksi valittu Mirjami Heikkinen.

Kajaanin Runoviikko 5.–9.7.2023.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua