Kulttuuritoimituksesta päivää! Janica Brander

08.09.2019
levoton tuhkimo by hanna maria gronlund kulttuuritoimitus INSTA
Kulttuuritoimituksen tekijät esittäytyvät lukijoille yksi kerrallaan, aina sunnuntaisin, ja vastaavat yksinkertaisiin kysymyksiin, kuten kuka minä olen, mitä minä teen ja minkä takia kulttuurista kirjoittaminen on tärkeää.

Kuka minä olen?

Olen Janica Brander, tamperelainen ihminen. Vierastan itseni määrittelyä ammatin tai tekemisen kautta, ja olen maailman surkein tyyppi pitchaamaan itseni eli kertomaan parissa minuutissa, kuka olen ja miksi muiden pitäisi kiinnostua minusta.

Tekemisteni sijaan kerron mieluummin, mistä pidän. Pidän horoskoopeista, new agesta, salatieteistä, kulttuurin kaikkien muotojen kuluttamisesta ja tuottamisesta, vakoilemisesta, syömisestä, juomisesta, mäyräkoirista, baletista, kylpyammeista, yleisistä saunoista, jalkapallosta, ristikoista, filosofiasta, Tokmannista ja sipseistä.

Mitä minä teen?

Nnnnngh…. no vastataan nyt sitten. Olen freelance-toimittaja, viestinnän ammattilainen ja kulinaristi. Kirjoitan useisiin aikakauslehtiin ja Tampereen yliopiston lehteen.

Olen innokas kotikokki ja aloitin Savusuolaa-ruokablogin kirjoittamisen seitsemän vuotta sitten. Viime vuosina herkkuharrastuksesta on kasvanut työ. Kirjoitan ravintoloista, ruosta ja viinistä alan julkaisuihin ja teen ruokaan liittyvää sosiaalisen median sisällöntuotantoa. Olen myös yksi Visit Tampereen Hungry for Tampere -hankkeen ambassadoreista. Tehtäväni on kertoa maailmalle, että Tampereelta saa loistavaa ruokaa.

Olen myös kirjailija. Olen julkaissut muun muassa novellikokoelman, nuortennäytelmän ja kuunnelman. Tulevaisuudenhaaveissa on alkaa jonkinlaiseksi shamaani-terapeutti-ennustajaksi. Toivon myös, että oppisin joskus laatimaan ristikoita.

Miksi olen mukana kulttuuritoimituksessa ja millä tavalla?

Koska Kulttuuritoimitus on Suomen ainoa media, johon voi kirjoittaa 10 000 merkin esseen nekrologeista ja haukkua samalla suomalaiset jouluruoat.

Kulttuuritoimitukseen kirjoittaessani ja sen juttuja lukiessani riemuitsen kuin lapsi. Tämä tekeminen syntyy puhtaasta rakkaudesta, ilman konseptien, merkkimäärien ja deadlinejen hiostusta.

Kirjoitan elokuvista, teatterista, kirjallisuudesta ja kuvataiteesta, mutta olen avoin kaikelle. Ainoa ehdoton no-no on americana-folk. Nielen mieluummin moottorisahan (käynnistetyn) kuin lähestyn tätä musiikkityyliä millään tavalla.

Janica Branderin Kulttuuritoimitukselle kirjoittamiin juttuihin pääset täältä.

Minkä takia kulttuuri ja siitä kirjoittaminen on sinulle tärkeää?

Koska ilman kulttuuria meillä ei olisi menneisyyttä, ei utopioita tai dystopioita tulevaisuudesta. Kulttuurista kirjoittaminen on minun tuottamani pisara mereen, josta muodostuu ihmisyys.

Mistä muualta tekstejäni voi lukea?

Savusuolaa-blogistani, useista Otavamedian aikakauslehdistä, kuten Annasta, Tampereen korkeakouluyhteisön Unit-lehdestä, Hungry for Tampere -hankkeen sivuilta ja Pernod Ricard Finlandin Juomavinkki-sivustolta.

Miten minuun saa yhteyden?

Suosin pullopostia ja kirjekyyhkyä.

Voit laittaa mailia osoitteeseen janica.brander (at) gmail.com Vastaan sinulle ystävällisesti, mutta oikeasti langetan yllesi pahan silmän, sillä inhoan sähköpostia.

Sen sijaan ilahdun, jos nykäiset minua hihasta Tokmannilla tai lähetät viestin Instagramissa profiilille (at)janicabee, kommentoit Savusuolaa-blogiani tai tykkäät Savusuolan Facebook-sivusta.

Älä kuitenkaan käytä emojeja, joissa on apinan kuva. Tämä ei ole pyyntö.

Lisää Kulttuuritoimituksen kirjoittajaesittelyjä täällä.

 

Evästeinfo
Kulttuuritoimitus

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka internet-selain tallentaa käyttäjän laitteelle tämän tekemän sivustovierailun yhteydessä. Evästeitä tallennetaan ainoastaan niiltä sivustoilta, joita olet käynyt katsomassa. Evästeisiin ei sisälly henkilökohtaisia tietoja ja ne ovat sivustojen kävijöille vaarattomia: ne eivät vahingoita käyttäjän päätelaitetta tai tiedostoja, eikä niitä voi käyttää haittaohjelmien levittämiseen. Käyttäjän henkilötietoja ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla.

Evästeet vaikuttavat positiivisesti mm. käyttäjäystävällisyyteen, sillä niiden avulla valitsemasi sivusto avautuu jatkossa nopeammin vrt. ensimmäinen vierailukerta.

Evästeet voidaan ryhmitellä pakollisiin sekä ns. toiminnallisiin evästeisiin, jotka liittyvät esim. tuotekehitykseen, kävijämäärien seurantaan, mainonnan kohdentamiseen ja raportointiin.

PAKOLLISET EVÄSTEET

Pakollisia evästeitä ei voi estää, sillä ne liittyvät tietoturvaan ja sivuston teknisen toiminnan mahdollistamiseen. Esim. tällä sivustolla käytössä olevat sosiaalisen median jakonapit ovat oleellinen ja itsestäänselvä osa nykypäivän modernin sivuston teknistä rakennetta - siksi sosiaalisen median laajennuksia ei voi erikseen aktivoida tai deaktivoida. Käyttämällä kyseisiä jakolinkkejä hyväksyt sen, että somepalvelujen ylläpitäjät saavat tapahtumasta tiedon, jota ne voivat yhdistää muihin toisaalta kerättyihin tietoihin.

TOIMINNALLISET EVÄSTEET

Tällä sivustolla on käytössä ainoastaan yksi erikseen lisätty toiminnallinen eväste Google Analytics, joka on mahdollista sulkea pois päältä.

Pakolliset

Ilman näitä sivuston tekniseen toimintaan voi tulla ongelmia.

Google Analytics

Sivustoon on liitetty Google Analyticsin tuottama eväste, jolla seuraamme verkkosivuston vierailumääriä ja sivuston yleistä käyttöä.