#97 Katri Siippainen, Terttu Tuiremo, Petteri Cederberg, Martta Eskola, Alex Keyriläinen, Sampo, Anna-Emilia Järvinen ja Arttu Hartikainen

29.08.2020
Katri Siippainen

Katri Siippainen: Ehkä minusta tulee vielä perhonen

KUVATAIDE | Tänään Kasvoja karanteenista -yhteisötaidenäyttelyssä ammattilaisten, harrastajien ja lasten teoksia. Petteri Cederbergin sanoin ”Mikään ei liiku, kaikki muuttuu”. Tilanteeseen reagoidaan monin tavoin, mutta aina tunteella.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Harrastajiin lukeutuva Katri Siippainen: ”Olen ainakin yhden viivan päivässä piirtävä, rentoutuksen vedestä ja väreistä löytävä tamperelainen.”

Terttu Tuiremo, ammattilainen: ”Rauhallisen seesteiseen elämääni ilmestyi keväällä railo. Kuin tyhjästä. Samalla hiipi myös pelko ajatuksiini. Aikaisemmat pelon aiheet tuntuvat vain mielikuvitukselta. Korona tuli lähelle.”

Terttu Tuiremo

Terttu Tuiremo: Fobia, öljy

Petteri Cederberg: ”Olen Helsingissä vaikuttava 44-vuotias kuvataiteilija. Työskentelen pääasiallisesti piirroksen ja animaation parissa. Teokseni käsittelevät ihmisyyttä ja sen alitajuntaisia tasoja. Kaikki piirustukset ovat syntyneet koronakaranteenin aikana ja kuvastavat pysähtymisen aikana tapahtunutta muutosta (ihmisessä) sekä henkilökohtaisella ja yleisellä tasolla.”

PetteriCederberg2 Mikaan ei liiku kaikki muuttuu

Petteri Cederberg: Mikään ei liiku, kaikki muuttuu

Martta Eskola: ”Olen 11-vuotias. Olen opiskellut kolme vuotta Espoon kuvataidekoulussa. Piirrän lähes joka päivä, ja oli kiva mahdollisuus osallistua tähän näyttelyyn.”

Martta Eskola Koronakasvo2

Martta Eskola: Koronakasvo

Alex Keyriläinen: ”Olen 28-vuotias Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva kuvataiteilija. Valmistuin vuosi sitten kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta. Työskentelen ja asun tällä hetkellä Lappeenrannassa.”

Alex Keyriläinen

Alex Keyriläinen: Nimetön

Sampo: ”Minä olen Sampo. Olen 10 v ja rakastan piirtämistä. Tulen Jyväskylästä, Saakoskelta.”

Sampo

Sampo Jyväskylän Saakoskelta: Nimetön

Anna-Emilia Järvinen: ”Teen taidetta normaaleista asioista ja mystiikasta. Prosessini lähtökohtana on uhma, uteliaisuus, pakkomielle ja vimma, elon pyhyys ja sen mielettömät ristiriidat. Teokseni ovat lähtökohtaisesti hyvin subjektiivisia, mutta materiaalin ja värien kautta saan houkuteltua kokijan matkalle omien peiliensä kautta, jos he ovat valmiita tarraamaan kiinni.”

Anna Emilia Järvinen kasvoja karanteenista haukimies

Anna-Emilia Järvinen: Haukimies

Arttu Hartikainen: ”Olen 31-vuotias Vantaalta ponnistava taidemaalariopiskelija. Ihmisten yleinen outous ja sosiaaliset toimintamallit kiehtovat minua suuresti.”

Arttu Hartikainen ole jo hiljaa

Arttu Hartikainen: Ole jo hiljaa, 29,7 cm x 42 cm, akryylimaali ja öljypastellit paperille

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää