#93 Juliana Hyrri, Suvi Lemilä, Timo Konttinen, Mollu Heino ja Tizzi Fib

25.08.2020
Juliana Hyrri kasvoja karanteenista

Juliana Hyrri: Kasvoja karanteenista, 2020.

KUVATAIDE | Tänään Kasvoja karanteenista! -näyttelyssä on viisi ammattilaista valokiilassa. Piirtää voi monin tekniikoin ja välinein eikä maalauskaan tarvitse aina väriä ollakseen maalaus.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Juliana Hyrri: ”Olen helsinkiläinen kuvataiteilija ja teen pääosin piirustusta, maalausta, sekä sarjakuvaa. Tartun sellaisiin paljastumisen hetkiin, jotka saavat katsomaan maailmaa toisella tavalla.”

Hyrrin näyttely on vielä tänään tiistaina 25.8.2020 avoinna Galleria Rajatilan yläkerrassa Tampereella.

Suvi Lemilä on piirtänyt kuvansa kahden kuukauden vapaaehtoisen riskiryhmäkaranteenikauden jälkeen:

”Olen Suvi. Kolme asiaa ovat yli kaiken. Luonto levähdyspaikkana, musiikki ylivoimaisena tunteiden tulkkina ja kuva ihmisestä on onneton pyrkimys kuvata sisintä pelkkää pintaa raapaisemalla.”

Suvi Lemila Omakuva

Suvi Lemilä: Omakuva, lyijykynä, 2020.

Timo Konttinen, ammattitaiteilija Pietarsaaresta:

”Hiljaisuus kriisin keskellä auttaa jaksamaan.”

tyhjyysontyyni2561timokonttinen4 4 2020

Timo Konttinen: Tyhjyys on tyyni, 29,7 x 42 cm, muste paperille, 4.4.2020.

Mollu Heino: ”Maalaukseni ovat tummasävyisiä ja mykkiä.”

Heinon seuraava yksityisnäyttely on Galleria Amassa Helsingissä ensi vuonna.

MolluHeino Ei hymyilytä öljy levylle 2020

Mollu Heino: Ei hymyilytä, öljy levylle, 41 x 44 cm, 2020.

Tizzi Fib osallistuu näyttelyyn ammattilaiskategoriassa.

”Mieheni sairasti aivoverenvuodon seurauksena locked in -syndroomaa, joten olin hänen ja tyttäreni kanssa harjoittanut 12,5 vuotta karanteenia viime syksyyn saakka, kunnes mieheni menehtyi. Olen graafikko ja nämä kolme grafiikkateosta syntyivät käsillä olevan karanteenin aikana. Neuvoni maailmalle on, että kohtele muita niin kuin haluat että sinua kohdellaan.”

Poikkeuksellisesti julkaisemme tämän grafiikan vedoksen, vaikka olemmekin periaatteessa rajanneet grafiikan ja valokuvat pois tästä näyttelystä.

Tizzi Fib 12 ja puoli vuotta forKT

Tizzi Fib: 12,5 vuotta, 2020.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää