#92 Mia-Carita Hahl, Matti, Orvokki Oinonen ja Jutta Rikola

24.08.2020
Mia Carita Hahl kasvoja karanteenista1

Mia-Carita Hahl: Karanteenikasvot ikkunan takana, akvarelli

KUVATAIDE | Jutta Rikolaa lukuun ottamatta näiden herkkien Kasvoja karanteenista! -kuvien luojat ovat harrastajia. Matin kuvan Ylöjärven Tiuravuoren palvelukeskuksesta on lähettänyt Tuuli Pollari.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Mia-Carita Hahl: ”Olen 27-vuotias luokanopettaja Tampereelta, jonka sydäntä lähellä on kaikenlainen taiteilu ja käsillä tekeminen. Akvarellimaalauksissa on karanteenikasvoja ikkunaruutujen takaa.”

Ylöjärven Tiuravuoren palvelukeskuksen yhteisötaiteilijana toimiva Tuuli Pollari on lähettänyt taidepiiriinsä osallistuvien piirroksia.

Heitä edustaa tässä Matti, joka kertoo kuvastaan näin: ”Minä olen vasenkätinen oikean käden piirtäjä (kuva piirretty oikealla kädellä). Ikääkin on vaivaiset 80 vuotta tasan. Pitäisi kuvata ulkoiluttajan korona-aikaista pääkuvaa.”

Matti oikeakoko

Matti: Ulkoiluttajan kasvokuva

Orvokki Oinonen on nimimerkillä esiintyvä harrastaja Helsingistä. Työssä kuvataan huolestuneen korona-ajan kummitädin kaipausta pienen kummipoikansa luokse, joka teoksessa on ikuistettu nukkuvana.

Maija Lakio Haapio 2.signeerattu

Orvokki Oinonen: Kummilapsen uni ‒ kaukana kavala maailma, 29,7 x 42 cm, vesivärit ja grafiitti

Jutta Rikola kertoo itse: ”Olen kuvittaja ja art director Oulusta. Minua on aina kiinnostanut ihmisten ja erityisesti tunteiden piirtäminen. Töissäni haluaisin vetää suuria linjoja, mutta löydän itseni aina yksityiskohtia hiomassa.

Piirsin alkuvuodesta töitä Tytöt-näyttelyäni varten, joka peruuntui koronan vuoksi; 5-vuotias poikani toivoi, että piirtäisin myös hänet. Hän ideoi kuvan ja poseerasi mallina.”

Jutta Rikola Unikaverit II

Jutta Rikola: Unikaverit II, lyijykynä ja digitaalinen kuvankäsittely, 29,7 x 42,7 cm

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää