#91 Jutta Luukkonen

23.08.2020
Jutta Luukkonen siskokset osa 1

Jutta Luukkonen: Siskokset 1. 30 x 42 cm, kirjonta, guassi ja akryyli.

KUVATAIDE | Taideopiskelija Jutta Luukkonen osallistuu ammattilaisten sarjaan kolmiosaisella teoksellaan Siskokset, jossa kuvaa suhdetta sisaruksiinsa.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Jutta Luukkonen: ”Olen 22-vuotias nuori opiskelija Rovaniemeltä ja opiskelen taiteen kandidaatiksi Lapin yliopistossa graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa.

Kuvataiteessani käsittelen syviä tunteita ja esteettisiä muotoja usein maalaustaiteen keinoin.”

Jutta luukkonen siskokset osa 2

Jutta Luukkonen: Siskokset 2. 26 x 35 cm, kirjonta, guassi ja akryyli.

Luukkonen jatkaa: ”Taideteokseni Siskokset syntyi tekstiilitaiteen sivuaineen loppuprojektina ja se kuvaa minua ja kahta isosiskoani. Teoksessa halusin kuvata sisarussuhteemme lujuutta ja sitä luottamusta ja rakkautta, jota toisiamme kohtaan tunnemme.

Korona-aika on tuonut kasvoillemme hieman vakavuutta, mutta rauhaa ja toivoa se ei niiltä ole vienyt. Vapaana kehyksistä ulos ryöppyävät hiukset muistuttavat vapaudesta, jonka uskomme jonain päivänä taas koittavan.”

Jutta Luukkonen siskokset osa 3

Jutta Luukkonen: Siskokset 3. 26 x 35 cm, kirjonta, guassi ja akryyli.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää