#90 Nimimerkki Annika, Ilkka Aho, Regina Wiik ja Emmi Morottaja

22.08.2020
Nimimerkki Annika corona

Nimimerkki Annika: Korona.

KUVATAIDE | Nimimerkki Annika ja Regina Wiik osallistuvat harrastajien sarjaan, Ilkka Aho ammattilaisten ja Emmi Morottaja alle 16-vuotiaiden sarjaan.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Harrastajana osallistuva nimimerkki Annika kertoo: ”Odotin että iloinen 20-luku alkaisi, mutta toisin kävi. Tammikuussa lapseni menehtyi ja maaliskuusta lähtien on korona riehunut.”

Ilkka Aho: ”Olen raumalainen taidemaalari, joka nykyään asuu ja työskentelee Turussa. Työskentelen öljyvärein modernin esittävän maalaustaiteen tyylillä.”

Ilkka Aho aiti

Ilkka Aho: Äiti.

Regina Wiik osallistuu akvarellillaan harrastajien sarjaan.

ReginaWii1

Regina Wiik: Puuttuvat kuvat.

Emmi Morottaja: ”Olen 14-vuotias tyttö ja olen koulussa kuvataidepainotteisella luokalla. En ole koskaan harrastanut kuvataidetta, mutta piirrän ja maalaan paljon vapaa-ajalla.

Emmi Morottaja Vesivärityö

Emmi Morottaja Vesivärityö

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää