#9 Marika Lahdenperä

02.06.2020
9 Marika Lahdenpera otsikkokuva Scarfface

Marika Lahdenperä, Scarfface. Akvarellimaalaus paperille.

KUVATAIDE | Vapaassa Taidekoulussa opiskeleva Marika Lahdenperä lähetti hetken tunnelman oivaltavia akvarellimaalauksiaan Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

Vapaassa Taidekoulussa opiskeleva Marika Lahdenperä lähetti kaksi työtä kuvataiteen ammattilaisten ja opiskelijoiden sarjaan.

”Aloitin juuri neljännen vuoden opinnot Vapaassa Taidekoulussa, josta ensi vuonna valmistun taidemaalariksi. Lähiaikoina olen löytänyt kiinnostukseni suurpiirteisistä akvarellimaalauksista. Jos en maalaa, negatiiviset ajatukset löytävät minut. Ne valtaavat kaikki elämäni alueet, ja yhtäkkiä kaikki on väärin. Joskus en löydä sanojani tai niitä on liikaa. Se on pelottavaa. Kun maalaan, en pelkää. Asiat voivat mennä väärin, mutta kun maalaan, jalkani pysyvät maassa ja voin taas hengittää.”

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

9a Marika Lahdenpera karanteeniballadi

Marika Lahdenperä, Karanteeniballadi. Akvarellimaalaus paperille.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää