#86 Anna-Sofia Micklin, Anna Palsinajärvi ja Pinja Haapaniemi

18.08.2020
Anna Sofia Micklin Covid 19 kartta

Anna-Sofia Micklin: Covid-19 astrologinen kartta

KUVATAIDE | Harrastajana Kasvoja karanteenista! -näyttelyyn osallistuva Anna-Sofia Micklin Helsingistä on aina jäsentänyt asioita visuaalisesti. Nuorten sarjan Palsinajärvi ja Haapaniemi katsovat hekin tilannetta laajemmassa kontekstissa.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Anna-Sofia Micklin: ”Kuvallinen ilmaisu on ollut minulle lapsesta asti tapa käsitellä ja jäsentää asioita.” Hän on piirtänyt Covid-19 astrologisen kartan 19.02.2020 klo 19.02 Helsingissä.

Anna Palsinajärvi kirjoitti toukokuussa: ”Olen 14-vuotias kahdeksasluokkalainen, jolla on ollut viimeisen kuukauden aikana runsaasti etätöitä. Lukuvuosi on kuitenkin lopuillaan ja pääsen pian kesäloman viettoon.”

Anna Palsinajarvi

Anna Palsinajärvi: Nimetön

Pinja Haapaniemi: ”Olen 15-vuotias tyttö, ja rakastan taidetta. Piirtäminen on ollut intohimoni niin kauan, kuin vain pystyn muistamaan.

Teokseni tarkoituksena on muistuttaa, että korona-ajan jälkeenkin on vielä elämää.

Kasvot katsovat tämän hetkistä kriisissä olevaa maailmaa, joka saattaa aiheuttaa joillekin meistä negatiivisia tunteita, kuten pelkoa tai ahdistusta. Kun jossain vaiheessa saamme selätettyä tilanteen, elämme toivottavasti vielä onnellisemmin kuin ennen. Opimme olemaan enemmän kiitollisia pienistäkin asioista, sekä pitämään tiukemmin yhtä.”

Pinja Haapaniemi

Pinja Haapaniemi: Nimetön

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää