#83 Anni Hurmila, Kristiina Saloluoma ja Meri Westlin

Anni Hurmila: Nimetön, 51,4 x 70,3 cm. Sekatekniikka.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn päivän ammattitaiteilijat Anni Hurmila, Kristiina Saloluoma ja Meri Westlin pysyttelevät pinnalla karanteenista huolimatta.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Anni Hurmila on tamperelainen kuvataiteilija, jonka tärkeimmät tekniikat ovat maalaus, piirustus ja installaatio:

”Olen elänyt murmelielämää kolmevuotiaan kanssa, yrittäen työskennellä sen minkä voin. Päivät toistuvat uuvuttavan samanlaisina, legoleikkien, ryhmähaun ja leikkipuiston välillä. Yritän hallita kaaosta, joka on enimmäkseen pään sisäpuolella: uutiset, cv, tunnetaidot, pottailu, riittävästi rajoja, työhuoneen vuokra, seuraava näyttely, eristys, astmakontrolli, liikuntasuositukset… Välillä löydän itsestäni uusia puolia ihmisenä, äitinä, taiteilijana, välillä taas unohdan hengittää. Tämä on rajojen aikaa. Fyysisten rajojen, henkisten rajojen, jaksamisen rajojen. Kuka jaksaa mitäkin. Missä menee kenenkin rajat. Mihin ne vedetään ja mitä silloin jätetään pois?”

Kristiina Saloluoma (s.1974) on turkulainen kuvataiteilija ja taiteen maisteri:

”Tyylini on monitekniikkainen, surrealistinen ja runollinen. Taiteen teko on yhä tänäänkin minulle arjen ihme, lahja ja voimavara, joka houkuttelee tutkimaan maailmaa ja elämää, saa näkemään syvemmin, yllättää ja opettaa.”

Kristiina Saloluoma Huolien puristama Nenäliinakukka ja Kyyneltenlampi

Kristiina Saloluoma: Huolien puristamana – Nenäliinakukka ja kyyneltenlampi, 2020.

Meri Westlin on tamperelainen kuvataiteilija:

”Työskentelen kahden suuren teeman ympärillä; Ilvekset ja Kasvisto. Luonto ja sen muutokset kiinnostavat minua.

Toiveiden kioski on kasvokuva, jossa olen asettanut itseni tänä poikkeusaikana kioskin sisäpuolelle. Kioskin olen nähnyt Petroskoista 2006. Se oli muovilla päällystetty kevyt talomainen rakenne, jossa oli sisällä valo.”

Meri Westlin 2000lev

Meri Westlin: Toiveiden kioski. Akvarelli, lyijykynä ja puunvärinen.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This