#82 Noora Ylönen, Anni Nurkkala, Eero Yrjölä ja Tuire Toivola

Noora Ylönen: Nimetön, sekatekniikka, koko 60 x 50 cm

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista -näyttelyyn osallistuvien Noora Ylösen, Anni Nurkkalan, Eero Yrjölän ja Tuire Toivolan teoksissa yhdistyy abstrakti tai abstrahoiva kuvakieli värien elinvoimaisuuteen.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Noora Ylönen on Hämeenlinnassa asuva kuvataiteilija. Koronakevät on ollut täynnä tulevaisuuden epävarmuutta, vastaamattomia sähköposteja ja peruuntuneita tapahtumia, kertoo hän, ja saa voimaa kun ajattelee olevansa kivi metsässä:

”Vain olen, hengitän, annan kaiken olla ja luotan että asiat järjestyvät ajallaan.”

AnniNurkkala Naamio Dididuu KasvojaKaranteenissa

Anni Nurkkala: Naamio Dididuu, ompelukuva ja akryylimaalaus

Anni Nurkkala kertoo itse: ”Olen 21-vuotias taiteen harrastaja. Työtoiminnassa maalaan ja teen käsitöitä. Tässä kuvassa yhdistin molemmat lempiharrastukseni eli ompelukuvan ja akryylimaalauksen.

On tärkeää rakastaa kaikkia ihmisiä.”

Teoksen on lähettänyt Anni Nurkkalan avustaja Sanna Ojutkangas.

EeroYrjola Nimetön2020

Eero Yrjölä: Nimetön, tussi ja akryyli paperille

Eero Yrjölä esittelee itsensä näin: ”Olen Helsingissä asuva kuvataiteilija. Lähtökohtanani on kiinnostus ilmiöihin ja niiden välisyyteen. Kyky assosioida, sekä nähdä ja luoda yhteyksiä ilmiöiden välillä on tärkeä osa työskentelyäni.”

Tuire Toivola Oma työhuone on pelastus

Tuire Toivola: Oma työhuone on pelastus, mustemaalaus, 7.5.2020

Tuire Toivola osallistuu ammattilaisten sarjassa: ”Olen keski-ikäinen, itsensä määrittelystä lievästi ahdistuva kuvataiteilija ja väsähtänyt perheenäiti. Piirrän mieluiten ihmisiä tai abstrakteja, epämääräisiä muotoja, enimmäkseen hiilikynällä ja tussilla. Maalaan myös abstrakteja teoksia, joissa muoto ja väri etsivät suhdettaan toisiinsa, ja jotka yleensä rakentuvat useasta kerroksesta.”

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This