#81 Svetlana Ruoho, Liisa Luostarinen ja Marja Rosti

13.08.2020
Pääsiäinen 2020 JULKSvetlana Ruoho 12.04.2020

Svetlana Ruoho: Pääsiäinen 2020, hiili, kollaasi sävytetylle paperille / 50×40 cm / 12.4.2020

KUVATAIDE | Svetlana Ruoho on Kasvoja karanteenista! -kuvissaan pääsiäistunnelmissa, Liisa Luostarisen piirroksissa on sisäisen ja ulkoisen vuoropuhelua. Marja Rosti piirsi valokuvasta poikansa nuorena ja synkkänä.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Svetlana Ruoho kertoo työstään Pääsiäinen näin: ”Nykyisissä älypuhelimissa on paljon erilaisia filttereitä, mikä tuo hauskuutta ja iloa. Niillä voi muokata ystävien ja omia kasvoja lisäämällä ilmeikkyyttä. Tämä piirustus syntyi karanteenin aikana. Laitoin omalle naamalle pupun korvat, se voi piristää mielialaa ja silloin on helpompi ottaa vastaan haastava maailmantilanne.”

Itsestään ja ajatuksistaan hän kirjoittaa: ”Olen taidemaalari, Jyväskylän taiteilijaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen. Olen monta kertaa todennut, että työ, joka on tehty ilman sielua, käyttämällä siis ainoastaan ammattimaisuutta, ei kosketa eikä tavoita katsojaa. Siitä puuttuu vastakaiku, joka on tärkeää sekä tekijän että katsojan näkökulmassa.”

Svetlana Ruoho Eristyksessä forKT Svetlana Ruoho 4.2020

Svetlana Ruoho: Eristyksessä, pastelli sävytetylle paperille / 50×40 cm / huhtikuu, 2020

Liisa Luostarinen on 34-vuotias kuvataiteilija ja kuvataiteen opettaja. Taustaltaan hän on taidegraafikko, mutta työskentelee nykyään pääasiassa piirtäen ja maalaten. Hänen teoksissaan on toistuvana teemana sisäisen ja ulkoisen maailman vuorovaikutus, mikä ilmenee katseessa tai sen poissaolossa.

Liisa Luostarinen

Liisa Luostarinen: Nimetön 1.

Liisa Luostarinen 2

Liisa Luostarinen: Nimetön 2.

Marja Rostin viesti: ”Hei, olen 70-vuotias eläkkeellä oleva kuvataideopettaja. Pidän itseäni diletanttina enkä ihan tiedä, mihin kategoriaan tässä sopisin. Tein oheisen ’odottaja’-kuvani vanhan valokuvan pohjalta, jonka itse olen niin ikään ottanut aikoinaan nuoresta pojastani. Pojan ilme oli niin turhautunut ja kyllästynyt, tyypillinen nuorukaisen synkistelyilme, joka oli pakko ikuistaa. Valitsin kuvan teokseni innoittajaksi, koska siitä välittyy niin vahva emotionaalinen lataus, mikä sopii hyvin omaan olotilaani tällä hetkellä.”

MarjaRosti Odottaminen 1

Marja Rosti: Odottaminen, hiili ja pastelli / 90 x 70 cm

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää