#8 Risto Kajo ja Elena Stelzer

01.06.2020
8a RistoKajo otsikkokuva omakuva

Risto Kajon omakuva.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn kahdeksantena päivänä näemme Tampereelle muuttaneen kuvataiteilija Risto Kajon omakuvan ja Tel Avivista näyttelyyn osallistuvan Elena Stelzerin maalauksen.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

Risto Kajon guassilla ja värikynällä mustalle paperille syntynyt omakuva esittää taiteilijaa löhöämässä sohvalla.

”Olen Jyväskylästä Tampereelle muuttanut, paikkaansa kovasti hakeva, Tesoman ujoin nörtti. Nuorempana ahdistusta täynnä oleva taiteeni hurmasi kriitikot. Nyt vanhempana olen kaikkein tyytyväisin silloin, kun maalaamiseni sujuu, ja saan usein palautetta siitä, että ennen olin hurja, nyt tylsä ja itsensämyynyt ja kaupallinen”, Kajo kertoo.

8b ElenaStelzer Reset

Elena Stelzer: Reset.

Düsseldorfissa syntyneen, Tel Avivissa asuvan ja työskentelevän Elena Stelzerin teos Reset on akryylimaalaus, jonka tunnelmaa taitelija luonnehtii huolestuneeksi tai huolestuttavaksi. Kehollisuuden kuvauksessa psykologisten tasojen kuvaaminen on olennaista. Teoksen syntyä on inspiroinut Derek Walcottin runo: Where are your monuments, your battles, martyrs? Where is your tribal memory? The sea. The sea is History. (Vapaasti suomennettuna: Missä ovat monumenttisi, taistelusi, marttyyrisi? Missä on heimosi muisto? Meressä. Meri on Historia.)

Sekä Risto Kajo että Elena Stelzer osallistuvat yhteisötaidenäyttelyyn ammattilaisten sarjassa.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua