#78 Janne Palokangas, nimimerkki RR ja Alissa Silfver

10.08.2020
Janne Palokangas Karanteenityö

Janne Palokangas: Kissa ja heijastus.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn alle 16-vuotiaiden sarjassa aloittavat viikon tänään Janne Palokangas, nimimerkki RR ja Alissa Silfer voimakkailla töillään.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Janne Palokangas on 13-vuotias poika: ”Vähän aika sitten aloin tutustumaan digitaaliseen piirtämiseen, ja halusin kokeilla sitä tässä. Teoksessa on kissamme ihmettelemässä omaa heijastustaan, mikä sopi minusta hyvin aiheeseen.”

Ronja Rahkola 2

RR: Nimetön.

Nimimerkki RR esittelee itsensä näin: ”Olen 12-vuotias nuori – maalaaminen, piirtäminen ja Digiart on vienyt mennessään. Onneksi vei, koska näin saan täytettyä tyhjät hetket päivässäni.”

Kolmas nuori osallistujamme on Alissa Silfver: ”Olen 12-vuotias piirtämistä rakastava nuori nainen Tampereelta. Tykkään animesta, mangasta ja meemeistä. Kuvassa onkin yksi korona-meemeistä omalla tavallani kuvattuna.”

Alissa Silfver

Alissa Silfver

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää