#75 Antti ja Arja Salo, Heli Ek sekä Laura Karhuvaara

07.08.2020
Antti Salo

Antti Salo: Nimetön.

KUVATAIDE | Aula-työkodista Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn osallistuvat nuoret Arja Salo ja Antti Salo. Heli Ek on Kuopiosta ja 86 vuotta täyttänyt Laura Karhuvaara asuu Taipalsaarella.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Taideohjaaja Satu Tani Aula-työkodista on lähettänyt näyttelyyn Antti Salon luottamusta elämään uhkuvan työ: ”Olen kehitysvammainen mies, nuori ja komea. Olen taitava muusikko ja rakastan historiaa. Mannerheim oli luja tyyppi, ihailen häntä.

Elämä on hyvä, ja rakkaus paras.”

Arja Salo samaisesta kodista kertoo itsestään: ”Minä olen kehitysvammainen taiteilija ja rakastan eniten valokuvaamista, mutta myös maalaamista ja kaikkea mitä voi käsin tehdä ja elämää rakastan myös.

Rakastakaa ihmiset toisianne.”

Arja Salo

Arja Salo: Marille.

Heli Ek on kuopiolainen taiteenharrastaja, joka maalaa akvarelleja.

Heli Ek3

Heli Ek: Nimetön.

Laura Karhuvaara on 86-vuotias eläkeläinen: ”Maalaustaidetta olen harrastanut aktiivisesti usean kymmenen vuoden ajan osallistumalla harrastelijataideyhdistysten toimintaan ja niillä järjestettyihin kursseihin, muun muassa. akvarelli, metalligrafiikka ja öljymaalaus. Tällä hetkellä asun Taipalsaarella ja maalaan kiinalaisilla tusseilla koronariskiryhmäläisen tunnelmia.”

Laura Karhuvaara Kasvot 3

Laura Karhuvaara: Kasvot, kiinalainen tussi.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää