#74 Nimimerkki Pirre, Gita Malinen ja Anna Pohjalainen

06.08.2020
KasvojaKaranteenista02 PVaarala

Pirre: Intrusive thoughts can poison the whole body.

KUVATAIDE | Pirren ja Anna Pohjalaisen Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn lähettämistä töistä löytyy mustavalkoista kontrastia, Gita Maliselta enemmän sävyjä.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Nimimerkki Pirre kertoo itsestään näin: ”Moro! Olen Pirre, 26-vuotias mobiilipeligraafikko ja taideharrastaja Tampereelta. Minulle taide toimii usein keinona purkaa ajatuksiani ja tunteitani, ja niin myös karanteeniajan kasvokuvat syntyivät hetkinä, jolloin eristäytymisahdistus oli erityisen kova. Muistetaan pitää huolta itsestämme ja toisistamme myös näin poikkeustilan aikana, keinolla millä hyvänsä!”

Gita Malisen kertomus: ”Jouduin 70 vuotta täyttäneenä ns. ’karanteeninomaisiin olosuhteisiin’. Jäin myös samalla odottamaan neljännen lapsenlapseni syntymää. Tyttäreni kolmas poika syntyi 15.4. enkä ole vielä voinut pidellä häntä sylissäni. Koronaksi häntä ei ristitä, vaikka isoveli leikillään sitä ehdottikin, mutta tulemme varmasti muistoissamme aina yhdistämään hänen syntymänsä ja tämän poikkeuksellisen ajanjakson.”

Gita Malinen

Gita Malinen: Karanteenilla on vauvan kasvot, sekatekniikka, 40 x 40 cm.

Malinen on 40 vuotta aktiivisesti harrastanut maalausta ja käynyt aikuisena Karis Folkhögskolan -taidelinjan. Hän käyttää akvarelli- ja akryylivärejä sekä sekatekniikkaa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja hän toimii Hangon Kuvataiteilijoissa myös sihteerinä. Gita Malinen on eläkkeellä oleva terveydenhoitaja:Oli hauskaa saada tämä haaste, koska muu toiminta meidänkin taideyhteisössämme täällä Hangossa kutistui kokoon. Toivotaan että kesällä päästään taas vauhtiin.”

Anna Pohjalainen image13

Anna Pohjalainen: Älä häiritse 1. Nestemäinen tussi.

Anna Pohjalainen on 42-vuotias perheenäiti, taidegraafikko ja kansalaisopiston taideopettaja, joka on koronakeväänä viettänyt paljon aikaa korvakuulokkeet päässä.

Anna Pohjalainen image23

Anna Pohjalainen: Älä häiritse 2. Nestemäinen tussi.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tililtä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää