#72 Heta Laitakari ja Marianne Laiti

04.08.2020
Heta Laitakari Omakuvatakaapain

Heta Laitakari: Omakuva takaapäin, 49 x 43 cm.

KUVATAIDE | Tamperelaisten ammattitaiteilijoiden Heta Laitakarin ja Marianne Laitin työt virittävät katsojan hienovaraisemmille taajuuksille. Heitä yhdistää myös kolmiulotteinen työskentely eri materiaaleilla.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Heta Laitakari kirjoittaa teoksestaan: ”Kun näen itseni, kuljen metsään, pois itsestäni, kohti maisemaa. Näen itseni takaapäin, mielessäni rönsyävä valo. Tai en tiedä, ehkä se voi se olla äitinikin, hän antoi minulle vapauden lahjaksi kun synnytti minut. Ehkä me olemme siinä yhdessä.”

Marianne Laiti on Tampereella työskentelevä piirtäjä ja kuvanveistäjä, joka käyttää mielellään erilaisia sekatekniikoita sekä kuivapastelleja. Hänelle on tärkeää, että teoksiin syntyy tiettyä selittämättömyyttä, tekoprosessin luomaa viisautta.

Marianne Laiti Kasvoja karanteenista

Marianne Laiti: Kasvoja karanteenista, sekatekniikka. Teoskuva: Wiljami Yrjölä

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää