#70 Camilla Mihkelsoo

Camilla Mihkelsoo Blue

Camilla Mihkelsoo: Blue.

KUVATAIDE | Helsinkiläinen Camilla Mihkelsoo osallistuu ammattilaisten sarjaan kahdella maalauksellaan. Mihkelsoo käyttää töidensä lähtökohtina usein vanhoja valokuvia.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Camilla Mihkelsoo (s. 1978) on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa ja valmistunut taiteen maisteriksi Taideakatemiasta vuonna 2018. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen töitään on hankittu muun muassa Jenny ja Antti Wihurin, Saastamoisen ja Suomen valtion kokoelmiin.

Taidemaalariliiton sivuilla hän esittelee työtään vuonna 2017 näin:

”Käytän maalausteni lähtökohtina vanhoja valokuvia, joiden aikajana ulottuu viktoriaanisesta aikakaudesta 1950-luvulle saakka. Koen valokuvien etsimisen ja katsomisen tärkeäksi osaksi maalausprosessia. Valokuvat ovat snapshotteja menneisyydestä, otoksia ohimenevistä hetkistä, joihin emme voi enää palata. Ne kantavat mukanaan jatkuvan muistutuksen muutoksesta, ajankulusta ja myös kuolemasta. Yksityinen ja henkilökohtainen sulautuvat valokuvassa yhteiseen ja universaaliin.

Maalausprosessi perustuu jo olemassa olevan kuvan uudelleen tulkitsemiseen. Pyrin purkamaan auki maalaamalla sen mikä valokuvassa kiehtoo. Olen kiinnostunut valokuvan ja maalauksen suhteesta. Kuinka voi antaa maalauksen viedä, ja olla silti samalla yhteydessä sen lähteeseen. Vaikka lähtökohtana on jo olemassa oleva kuva, lopulta kaikki kuitenkin palautuu aina maalaukseen.

Teosteni teemoissa toistuvat lapsiaiheet ja lapsuuden tematiikka. Maalaan myös paljon muotokuvia, mutta en koe niiden esittävän tiettyä henkilöä vaan ilmaisen niiden kautta omia tunteitani ja ajatuksiani. Teoksiani innoittavat ajan kulku, ihmiselämän hauraus ja hetkellisyys.”

Camilla Mihkelsoo Dull days

Camilla Mihkelsoo: Dull Days.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This