#69 Mirka Muilu ja Enni Vehkaperä

Mirka Muilu: Kirsikkapuun varjossa. Omakuva. 2020.

KUVATAIDE | Mirka Muilu kertoo ennen koronaa vain katselleensa kuvataidetta, mutta hankki keväällä öljyvärit saadakseen jonkin uuden rutiinin elämäänsä. Kuvataidetta opiskeleva Enni Vehkaperä ilmoittautui taideopiskelijoiden ja ammattilaisten sarjaan. Heidän töitään yhdistää sama väriskaala.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Mirka Muilu: ”Tämä omakuva Kirsikkapuun varjossa on kolmas karanteenin aikana valmistuneista töistäni ja olen hieman yllättynyt, että se näyttää minulta. Viime viikkoina olen nähnyt uutisissa röntgenkuvattuja keuhkoja ja Helsingissä kukkivia kirsikkapuita. Toivon, että uutisvirran ja lääketieteellisten spekulaatioiden takana kehittyisi sellainen maailma, jossa ihminen ymmärtäisi nykyistä paremmin oman rajallisuutensa osana luonnon ennakoimattomia systeemejä.”

Enni Vehkapera

Enni Vehkaperä: Nimetön.

Enni Vehkaperä kertoo itsestään näin: ”Olen nuori tyttö Oulusta ja opiskelen Lybeckerin opistolla kuvataiteen osaajaksi. Sitä ennen olin seitsemän vuotta kuvataideluokalla. Kuvataide on minun suuri intohimoni ja haaveeni on olla vapaa taiteilija.”

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This