#68 Leena Noux, Marja-Leena Paananen ja Jari Jula

Leena Noux Maagi 65x80cm

Leena Noux: Maagi, 65 x 80 cm, sekatekniikka, 23.4.2020.

KUVATAIDE | Leena Noux, Ranskassa asuva suomalaismaalari ja taiteen tohtori Jari Jula osallistuvat Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn ammattilaissarjaan. Marja-Leena Paananen on harrastaja, jonka mukana taide on kulkenut lapsuudesta saakka. 

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Leena Noux asuu Ranskan Orleansissa ja maalaa yleensä suuria teoksia. Tästä pienempikokoisesta työstään hän kertoo näin:

”Tämä hahmo ilmestyi eilen työhuoneelleni, ihan noin vain ja vaati päästä esiin. Maagilla on ihan erilainen näkökulma tähän aikaan ja elämään. Hän näkee asioita, joita me emme havaitse. Ehkä hän tuleekin toisesta ajasta ja ulottuvuudesta tekemään hyviä taikojaan, ja maailma muuttuu – mutta miten?”

Marja Leena Paananen ML 3

Marja-Leena Paananen: Nimetön, 31.5.2020.

Marja-Leena Paananen ei kerro itsestään eikä työstään paljoa, mutta hänen maalauksensa osaa puhua puolestaan. Kuvataide on kulkenut tekijän mukana lapsuudesta eläkepäiviin saakka, vaikkakaan hän ei ole ammattitaiteilija. 

Taidemaalari, taiteen tohtori Jari Julan teksti omaan kuvaansa kuuuu: ”Korona tuli yllättäen, tummensi horisontin ja teki näkemisestä ja nähdyksi tulemisesta vaikeaa.”

Jari Jula Se mina 24.5.2020

Jari Jula: Se minä, 56 x 45 cm, akryyli ja öljy puulevylle, 24.5.2020.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This