#67 Minna Mukari, Anni Mansikka, Elina Siivonen ja Maija Karisma

MinnaMukari revenge2020

Minna Mukari: Revenge, tussi ja muste paperille, koko 74 x 55 cm, 3.5.2020.

KUVATAIDE | Minna Mukari ja Anni Mansikka osallistuvat Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn ammattilaisina, kun taas Elina Siivonen ja nimimerkki Maija Karisma ovat ilmoittautuneet harrastajasarjaan. Heidän teoksiaan yhdistää kauhukuvista ja eristäytyneisyydestä syntynyt tunteiden kirjo.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Oululaisen Minna Mukarin taiteessa tärkeitä asioita ovat luonto, eläimet ja ihmisen suhde luontoon. Hän kirjoittaa: ”Karanteeni saa meidät pohtimaan uudelleen luonnon arvoa. Luonto on voimakkaampi kuin ihminen, joten meidän pitäisi kunnioittaa ja pitää huolta siitä ennen kuin on liian myöhäistä.”

Anni Mansikka norja

Anni Mansikka: Norja, 18.4.2020.

Anni Mansikka on helsinkiläinen kuvataiteilija ja lavastemaalari, joka kuuluu Järvenpään Taideseuraan. Hän on opiskellut muun muassa Vapaassa Taidekoulussa ja Pekka Halosen akatemiassa kuten myös HMAK:ssa. 

Elina Siivonen on 28-vuotias äiti, jonka työ viestii tehokkaasti eristäytyneisyyden synnyttämästä tuskasta. Hän osallistuu harrastajasarjaan.

ElinaSiivonen Eristäytynytperhe

Elina Siivonen: Eristäytynyt perhe, 2020.

Maija Karisma on ”taideopettaja, polaroid-entusiasti, harrastajakatutaiteilija, kokeilija, väsäilijä, jonglööri ja ennen kaikkea räpeltäjä”. Karisma on nimimerkki, jolla hän on mukana harrastajien sarjassa.

MarkoViik MaijaKarisma

Maija Karisma: Nimetön, 12.4.2020.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This