#59 Mette Folarin ja Jenny Ojutkangas

Kulttuuritoimitus
22.07.2020
MetteFolarin Emmanuela

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn tämän päivän osallistujat ovat harrastajamaalari Mette Folarin Espoosta ja nuori kuvataiteilija Jenny Ojutkangas Helsingistä. Folarinin nuoreen malliin ei koronakauhu yllä, mutta Ojutkankaan vesivärimaalauksessa on jo synkempi mieliala.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Lähihoitaja Mette Folarin maalasi karanteenin aikaan muotokuvan tyttärestään: ”Pikku Emmanuelassa näkyy ilo ja rauhallisuus, korona ei ole tuhonnut hänen iloaan, 3-vuotiaalta hymy irtoaa herkästi.”

Folarin osallistuu harrastajien sarjaan.

Jenny ojutkangas Valveuni

Jenny Ojutkangas: Valveuni. Akvarelli.

Taideopiskelijoiden ja ammattilaisten sarjaan osallistuva Jenny Ojutkangas on lähettänyt näyttelyyn huhtikuussa syntyneen akvarellin ja kertoo itsestään ja työstään näin:

”Olen Jenny Ojutkangas, 23-vuotias kuvataiteilija pääkaupunkiseudulta. Pääasiallisesti työskentelen isosti ja sotkien, mutta karanteeni on pakottanut tutustumaan uusiin ilmaisun keinoihin. Karanteeni on herättänyt monia tunteita. Vanhoja jo haudattuja aaveita on herännyt henkiin, mutta kotona oleminen on myös rauhoittanut oloa.”

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä.

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää