#54 Maarit Blomqvist

17.07.2020
69 a Maarit Blomqvist Keltainen perhonen kohtaaminen Yellow Moment

Maarit Blomqvist: Yellow Moment. Akvarelli. Ammattilaiset.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista -yhteisötaidenäyttelyyn osallistuva Maarit Blomqvist viehättyi keltaiseen.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

Koronakevään tummien kuvien jälkeen Maarit Blomqvist halusi kohdata sitruunaperhosen. Hän osallistuu ammattilaisten sarjaan.

Blomqvist kertoo keväästään näin: ”Kuva on maalattu koronakeväänä raskaiden tummien omakuvien jälkeen. Kuvassa kohtaan sitruunaperhosen, joka omalla olemassaolollaan kertoo ikuista tarinaa luonnon ja värien parantavasta voimasta.”

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus). 

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää