#49 Iro Kivi ja Heta Ojell

12.07.2020
IroKivi Keikkakalenteri tyhjeni otsikkokuva

Iro Kivi: Vittujen kevät COVID-19, akryyli kankaalle.

KUVATAIDE | Ammattilaisten sarjaan osallistuvat Iro Kivi ja Heta Ojell tuovat Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn harhailevia katseita ja pysähdyksen hetkiä.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

Tamperelainen kuvataiteilija Iro Kivi maalaa enimmäkseen akryylillä.

”Kiinnitin huomiota ihmisten harhaileviin silmiin aina, kun keskusteltiin karanteenin tuomasta erikoisesta tilanteesta ja sen mukanaan tuomista menetyksistä. Pientä toivoa osittaisesta paluusta uuteen normaaliin oli ilmassa, kun saimme kuulla, että Tallinnan laivat lähtivät taas liikennöimään. Kuvissa pyrin tuomaan ilmi näitä tunteita; ansion menetystä, haurasta toivoa sekä kyllästymistä, työuupumista ja vitutusta”, Kivi kertoo maalaustensa lähtökohdista.

IroKivi Laivat kulkevat taas2

Iro Kivi: Laivat kulkevat taas, akryyli kankaalle.

IroKivi Vittujen kevät COVID 19

Iro Kivi: Keikkakalenteri tyhjeni, akryyli kankaalle.

”Olen 25-vuotias luokanopettaja- ja kuvataideopiskelija Tampereelta. Olen viettänyt poikkeukselliset kevätpäivät itsekseni etäopiskellen, ulkoillen ja monenlaisten tunteiden aallokoissa ratsastellen”, kuvailee puolestaan Heta Ojell teostensa syntyhetkiä.

HetaOjell Yhdessä virusta vastaan

Heta Ojell: Yhdessä virusta vastaan, sekatekniikka.

HetaOjell Kaikkea yksin

Heta Ojell: Kaikkea yksin, sekatekniikka.

Heta Ojell turvalisesti kotona

Heta Ojell: Turvallisesti kotona, sekatekniikka.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää