#47 Anna-Riikka Leppälä, Kati Roos ja Jemina Kärkkäinen

10.07.2020
A R Leppälä Somewhere we belong otsikkokuva

Anna-Riikka Leppälä: Somewhere we belong, muste ja akvarelli kankaalle.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn osallistuvien Anna-Riikka Leppälän, Kati Roosin ja Jemina Kärkkäisen teoksissa on taianomaisuutta.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

”Luonto ja eläimet ovat minulle elinehto ja niistä kumpuaa tekemiseni merkitys. Olen ollut Italiassa karanteenissa koko koronaviruspandemian ajan”, kertoo ammattilaisten sarjaan osallistuva Anna-Riikka Leppälä.

K.Roos2020 300dpi

Kati Roos: Kasvoja karanteenista, sekatekniikka.

”Olen vuonna 1979 Pohjanmaalla syntynyt piirtelijä Helsingistä. Viime aikoina humoristiset karikatyyrit tussi- ja puuväritekniikoin ovat vaihtuneet tunne- ja kokemusmaailmani ilmaisemiseksi eri maalaus- ja sekatekniikoin. Kuorikoon ja riisukoon tämä aika Sinusta kaiken, jotta jotain uutta voi kasvaa ja kukoistaa”, pohtii puolestaan harrastajien sarjaan osallistuva Kati Roos.

Jemina Karkkainen Joka päivä on sunnuntai

Jemina Kärkkäinen: Joka päivä on sunnuntai, akryyli.

Akryylimaalauksillaan ammattilaisten ja taideopiskelijoiden sarjaan osallistuva Jemina Kärkkäinen opiskelee kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulussa.

Jemina Karkkainen Linda

Jemina Kärkkäinen: Linda, akryyli.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää