#46 Marja Hakala, Sharon Nakar ja Raija Malm

09.07.2020
MarjaHakala NÄINÄ AIKOINA 2020

Marja Hakala: Näinä aikoina, akryylimaalaus, ammattilaisten sarja.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn osallistuvien Marja Hakalan, Sharon Nakarin ja Raija Malmin maalauksissa maailmaa katsotaan kasvomaskien takaa.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

Ammattilaisten sarjaan osallistuva Marja Hakala hyödynsi vanhaa, keskenjäänyttä akryylimaalausta ja maalasi teoksensa Näinä aikoina vanhan teoksen päälle.

Sharon Nakar Or in the park

Sharon Nakar: Or in the park (Or puistossa), musta rapidograph-piirrin ja vesivärit, harrastajien sarja.

Englannissa syntynyt, Israelissa perheensä kanssa asuva Sharon Nakar on ammatiltaan sairaanhoitaja, taideterapeutti ja englannin opettaja. Or-nimistä tytärtään puistossa esittävän teoksensa hän on toteuttanut yhdistämällä piirrosta ja vesivärimaalausta. Hän osallistuu harrastajien sarjaan.

Raija Malmin maalaus Lääkäri karanteenissa Italiassa esittää Malmin ystävän, italialaisen ortopedin Paolo Ragnin tilannetta. Covid-19:n iskettyä hänen alueelleen ortopedinen toiminta piti lakkauttaa. Myös Ragnin leikkaussali muutettiin tehohoitoyksiköksi ja hänen oli kollegoineen siirryttävä auttamaan koronapotilaiden hoidossa. Suojavarustuksia oli säästettävä, joten koko vuoron aikana ei voinut juoda, syödä tai käydä WC:ssä.

Koronan itsekin sairastaneesta tohtori Paolo Ragnista kerrotaan myöhemmin Kulttuuritoimituksessa lisää.

RaijaMalm Lääkäri karanteenissa Italiassa

Raija Malm: Lääkäri karanteenissa Italiassa, maalaus, harrastajien sarja.

Harrastajien sarjaan osallistuva Raija Malm on suorittanut aikuisten taiteen perusopetuksen opinnot Lahden Wellamo-opistossa ja pitänyt vuosittain useita näyttelyitä. Työelämässään hän ennätti toimia 30 vuotta yläkoulun matematiikan, fysiikan, kemian ja tietotekniikan opettajana.

Lisää näyttelyn kuvia täältä].

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää