#45 Jose Salminen, Simo Vartiainen ja Elisa Hilkamo

Jose Salminen OmakuvaKasvoja karanteenista otsikkokuva

Jose Salminen: Omakuva. Sekatekniikka kovalevylle. Ammattilaisten sarja.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyssä nähdään Jose Salmisen ja Simo Vartiaisen poikkeuksellisten aikojen poikkeukselliset omakuvat sekä Elisa Hilkamon keväisten toiveiden romahtamisesta syntynyt karanteenin kuva.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

Turun taideakatemiassa opiskeleva Jose Salminen teki pitkästä aikaa omakuvan.

”Tutkin eri materiaalien ja prosessin aikana tapahtuvien reaktioiden vaikutuksia. Yhdistelen aina eri tekniikoita ja rakennan umpikujia, joita ratkaisen itseäni kiinnostaviksi kuviksi. Kyseinen teos on sekatekniikkaa kovalevyllä, joka on viimeistelty kulmahiomakoneella”, kertoo ammattilaisten ja taideopiskelijoiden sarjaan osallistuva Salminen teoksestaan.

Simo Vartiainen Defence

Simo Vartiainen: Defence. Ammattilaisten sarja.

Lappeenrantalainen, Saimaan ammattikorkeakoulusta juuri valmistunut kuvataiteilija Simo Vartiainen on käynyt korona-ajan teoksissaan läpi kokemuksiaan ja vaiheitaan keväältä 2020. ”Kaikkeen sitä ihminen tottuu, toivottavasti jotain myös oppii”, tokaisee Vartiainen nyt julkaistavan teoksensa Defence taustoista.

32-vuotias porvoolainen ohjaustoiminnan artesaani Elisa Hilkamo kokosi teoksensa pettymyksen tunteista:

”Korona-aika siirsi kauan odottamaani näyttelyä ja kevään unelmat romahtivat. Niistä paloista keräsin karanteenin kasvot”, hän kertoo.

Elisa Hilkamo Karanteenin kasvot

Elisa Hilkamo: Karanteenin kasvot. Harrastajien sarja.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This