#44 Helmi Linnanen ja Meri Toivanen

07.07.2020
ti Helmi LINNANEN collapse otsikkokuva

Helmi Linnanen: Collapse, akvarelli, maalattu 26.4.2020.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn osallistuvien Helmi Linnasen ja Meri Toivasen maalauksista huokuu korona-ajan huhtikuinen julmuus.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

15-vuotias Helmi Linnanen Karkkilasta osallistuu yhteisötaidenäyttelyn lasten (alle 16-vuotiaiden) sarjaan. Akvarellimaalauksellaan Collapse hän ilmentää maalaushetken tuntemuksiaan koronapandemian ihmisille aiheuttamasta ahdistuneisuudesta ja itseyden menettämisen pelosta.

MeriToivanen maalaus 060420

Meri Toivanen: Kasvoja karanteenista, akvarelli 6.4.2020.

Kuvataiteilijaksi Belgiassa opiskelevan 23-vuotiaan, kainuulaislähtöisen Meri Toivasen akvarellimaalaukset ovat syntyneet 6.4. ja 20.4.2020. Toivanen osallistuu ammattilaisten ja taideopiskelijoiden sarjaan.

MeriToivanen maalaus 200420

Meri Toivanen: Kasvoja karanteenista, akvarelli 20.4.2020

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää