#42 Johanna Pisto

Neiti kevät 5.4.2020 Johanna Pisto

Johanna Pisto: Neiti kevät / 5.4.2020, sekatekniikka, 57 x 39 cm.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn tämän sunnuntain taiteilija on Johanna Pisto (s. 1975), joka asuu Jyväskylässä ja työskentelee Tikkakoskella.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Johanna Pisto on valmistunut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2000. Puolet kuvanveiston opinnoistaan hän on suorittanut Pietarin valtiollisessa taide- ja muotoiluakatemiassa, Muhinassa vuosina 1997–1999. Pisto on Jyväskylän taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen.

Teoksensa Neiti kevät valmistumisesta taiteilija kertoo näin:

”Kuvaa tehdessäni työskentelin Tikkakosken työhuoneellani. Pajunkissat olivat puhkeamaisillaan ja radiosta soi hieno biisi: Sir Elwoodin Hiljaisten värien Neiti kevät on tullut kaupunkiin… Mietin totisena, että kukaan ei vain tiennyt sen olevan korona.”

Pikku varpunen II 27.3.2020 Johanna Pisto

Johanna Pisto: Pikku Varpunen II / 27.3.2020, sekatekniikka, 57 x 39 cm.

Pikku varpuset I ja II syntyivät jo maaliskuussa:

”Olin helpottunut, kun korona täytti kalenterini tyhjyydellä. Minulla oli kerrankin aikaa taiteelliseen työskentelyyni ja tein tulevaan Palatsi-näyttelyyni liittyvää kuvasarjaa. Nimesin sen Pikku varpuseksi tyttäreni mukaan, sillä hän on minun keskimmäinen prinsessani.”

Pikku varpunen I 22.3.2020 Johanna Pisto

Johanna Pisto: Pikku Varpunen I / 22.3.2020, sekatekniikka, 57 x 39 cm.

Lisää näyttelyn kuvia täältä

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This