#41 Ida Rusava, Mari Antjärvi ja Päivi Allonen

04.07.2020
Ida Rusava Omakuva raitapaidassa

Ida Rusava: Omakuva raitapaidassa, lyijykynä, 50 cm x 35 cm.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyssä esittelevät tänään ammattitaiteilijat mustavalkoisen ulottuvuuksia piirtäen ja maalaten.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Ida Rusava Vapaudenriisto

Ida Rusava: Vapaudenriisto, lyijykynä, 75 cm x 50 cm.

Rovaniemellä kuvataidekasvatuksen maisteriopintojaan viimeistelevä Ida Rusava kuvaa itseään piirtäjäihmiseksi.

”Taiteessa, kuten elävässä elämässäkin, minua inspiroi ihmisen outous, kasvukertomukset ja rohkeus, vuorovaikutus yksilöiden ja yhteisöjen välillä, tarpeemme olla joku ja jotain suhteessa muihin.” 

mari antjarvi teos 1

Mari Antjärvi: Teos 1.

Jyväskylässä asuva Mari Antjärvi tutkii ja tulkitsee maalauksissaan ihmisyyttä, sen läsnäoloa ja -olemattomuutta. Pääosassa on yksilökuvaus, johon sekoittuu abstrakti ulottuvuus. Hänen kuvakielensä on esittävää ja ekspressiivistä. Hän on Taidemaalariliiton jäsen ja Jyväskylän Taiteilijaseuran jäsen. 

Päivi Allonen tänäänKORJATTU

Päivi Allonen: Tänään.

Vantaalaisen, pääasiallisesti maalauksen parissa työskentelevän kuvataiteilija Päivi Allosen teoksista on lähes aina löydettävissä mielikuva maisemasta ja sen olemuksesta. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti Tampereella Galleria Rajatilassa vuonna 2000 ja seuraava on tulossa galleria Huutoon, Helsinkiin, helmikuussa 2021. 

Päivi Allonen taasKORJATTU

Päivi Allonen: Taas.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää