#38 Satu Kalliokuusi

01.07.2020
SatuKalliokuusi BlackSwan 2020

Satu Kalliokuusi: Musta joutsen, 21 x 29 cm, akvarelli paperille, 2020.

KUVATAIDE | Satu Kalliokuusi osallistuu Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn ammattilaisten sarjaan kasvipohjaisilla akvarelliväreillä maalatuilla meditaatiomaalauksillaan.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Satu Kalliokoski kertoo itsestään näin.

”Olen ammatiltani kuvataiteilija ja maalaan jotain lähes päivittäin. Käytän enimmäkseen orgaanisia maalausvärejä. Taannoin hankin mielenkiintoiset kasvipohjaiset akvarellivärit, joiden testailuun ilmaantui nyt sopiva aika, kun karanteeni pakotti jäämään kotiin. Maalasin niillä ahdistavan koronakevään tunnelmissa meditaatiomaalauksia koko pääsiäisen ajan. Joka päivä uuden. Maalausprosessiini kuului olennaisena mukaan musiikki. Kuuntelin paljon muun muassa Arvo Pärtiä. Hänen musiikkinsa on minulle tärkeää ja monitasoista kertomusta ihmisen elämästä, yhtä aikaa sielua hoitavaa ja uudistavaa. Maalatessa nousivat mieleeni sekä menneiden aikojen että nykyajan kärsimykset ja tulevaisuuden epävarmuus, tuntemattoman uhka. Nämä moninaiset tunnot kuvastuvat maalausteni silmistä.”

SatuKalliokuusi Epäluottamus 2020

Satu Kalliokuusi: Epäluottamus, 21 x 29 cm, akvarelli paperille, 2020

Lisää näyttelyn kuvia täältä

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus). 

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää