#37 Maria Paldanius, Raija Jokinen ja Kirsi Viitaniemi

WaitingFor MariaPaldanius1

Maria Paldanius: Waiting for, piirros, 2020

KUVATAIDE | Maria Paldanius ja Kirsi Viitaniemi osallistuvat Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn harrastajasarjassa, kun taas Raija Jokinen, tekstiilitaiteilija, ammattilaisena.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Tämän päivän kolmikko esittelee itsensä näin:

Maria Paldanius on Rovaniemellä asuva freelance-toimittaja, vapaa kirjoittaja ja vasta valmistunut taiteen maisteri (Lapin yliopisto, 2020). Toimittajana hän keskittyy erityisesti taiteeseen, kulttuuriin ja matkailuun, ja luovassa työskentelyssä materiaaleista rakkain on hiili. Paldanius piti ensimmäinen hiilityönäyttelynsä kotikaupunkinsa, Riihimäen kaupunginkirjastossa keväällä 2016. Menestystä on tullut myös useissa valtakunnallisissa kirjoituskilpailuissa.”

Raija Jokinen: ”Teen teokseni sekatekniikalla, kuin maalaten ja piirtäen pellavakuidulla ja käsittelen teoksissani ihmistä sekä ihmisen ja ympäristön, luonnon ja elollisten olioiden suhteita. Työni on hidasta ja hiljaista.”

Raija Jokinen hiljaisuus 2020

Raija Jokinen: Hiljaisuus, sekatekniikka, 2020

Kirsi Viitaniemi: ”Olen 44-vuotias harrastajataiteilija. Maalaan akryyliväreillä, aiheet ammennan yleensä mielikuvituksestani.”

Kirsi Viitaniemi Echoes

Kirsi Viitaniemi: Kaikuja / Echoes, akryylimaalaus, 2020

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This