#35 Leena Vainio

28.06.2020
Leena Vainio Kasvoni poikkeustilassa

Leena Vainio: Kasvoni poikkeustilassa, vesiväri ja kirjonta lakanalle, 2020, 50 x 60 cm.

KUVATAIDE | Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn osallistunut Leena Vainio on pirkanmaalainen kuvataiteilija, joka työskentelee maalauksen, sekatekniikoiden ja installaatioiden parissa.

Virtuaalisessa kesänäyttelyssään Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin kesän 2020 kuluessa yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana kuvataiteen keinoin.

Leena Vainio osallistuu näyttelyyn ammattilaissarjassa: ”Minua kiinnostaa haavoittuvuus ja sen monet muodot – ja juuri nyt myös sen äärimmäinen ajankohtaisuus. Teos on toteutettu viimeisen kolmen kuukauden aikana. Olen yhdistänyt teoksessa haurasta, kulunutta lakanaa, nopeaa vesiväritekniikkaa sekä hidasta kirjontaa. Mietin parhaillaan, miten teos voidaan pingottaa siten, että molemmat puolet olisivat katsottavissa. Taustasta tuli kiinnostava ja alitajuinen, joten haluan säilyttää sen nähtävänä.”

Leena Vainio Nurjapuoli

Leena Vainio: Teoksen nurja puoli.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää