#13 Anni Jokitalo

06.06.2020
Anni Jokitalo otsikkokuva The Days Are Merging

Anni Jokitalo: The Days Are Merging. Sekatekniikka paperille.

KUVATAIDE | Lappeenrantalainen Anni Jokitalo osallistuu Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn ammattilaisten sarjaan kahdella sekatekniikkateoksellaan.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

Lappeenrantalainen Anni Jokitalo osallistuu Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn ammattilaisten sarjaan kahdella sekatekniikkateoksellaan.

”Olen 24-vuotias vastavalmistunut kuvataiteilija Lappeenrannasta. Teen teokseni pääasiassa sekatekniikalla, mutta minulla on kokemusta myös animaatiosta, sarjakuvien piirtämisestä ja digitaiteesta. Taiteen ohella harrastan virkkaamista, kauhuelokuvia sekä metsässä rämpimistä kissani kanssa.

Nämä kaksi teosta ovat saaneet inspiraationsa karanteenin aiheuttamasta toimettomuudesta, sekä siitä johtuvasta ahdistuksesta suorituskeskeisessä yhteiskunnassa”, Anni Jokitalo kertoo.

Anni Jokitalo Montako arkkia on liian monta

Anni Jokitalo: Montako arkkia on liian monta? Sekatekniikka paperille.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää