#12 Hanna Makkonen ja Reijo Huhtamäki

05.06.2020
HannaMakkonen otsikkokuva Paiva8

Hanna Makkonen, Päivä 8. Hiilipiirros paperille.

KUVATAIDE | Tamperelaisten Hanna Makkosen ja Reijo Huhtamäen teokset tuovat Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn 12. päivään vastakohtien vuoropuhelua.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

Tamperelaisten Hanna Makkosen ja Reijo Huhtamäen teokset tuovat Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyn 12. päivään vastakohtien vuoropuhelua.

”Olen tamperelaistunut kuvataiteen harrastaja, itsekseni ja omaksi ilokseni maalannut ja piirtänyt enemmän tai vähemmän koko ikäni. Erilaiset tarinat ihmiselämästä inspiroivat ja koskettavat, ja ehkä siksi näissä poikkeusoloissa ajatuksissani ovat olleet yksinäisyyden kokemukset ja ihmiset niiden takana”, kertoo Hanna Makkonen hiilipiirroksistaan.

HannaMakkonen Paiva28

Hanna Makkonen, Päivä 28. Hiilipiirros paperille.

Myös Reijo Huhtamäki osallistuu harrastajien sarjaan. Ammatiltaan hän on puuseppä, entisöijä ja opettaja, joka on nauttinut maalaamisesta ”Ahjolan kivassa ryhmässä mahdottoman kivan open kannustuksella.”

”Halusin unohtaa koronan poikkeustilan ankeuden. Jotakin tuskaa näkyy, ja kevään iloista vastaanottoa toivottavasti myös”, hän kertoo teoksestaan.

ReijoHuhtamaki kasvoja karanteenista

Reijo Huhtamäki, Kasvoja karanteenista. Sekatekniikka paperille.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää