#10 Marika Schulze ja Katri Tenhola

03.06.2020
10a MarikaSchulze otsikkokuva omakuva

Marika Schulze, Omakuva. Maalaus. Harrastajien sarja.

KUVATAIDE | Marika Schulzen ja Katri Tenholan omakuviin ovat tallentuneet korona-ajan aiheuttamat fyysiset ja psyykkiset jumitilat.

Kesällä 2020 Kulttuuritoimitus julkaisee päivittäin virtuaaliseen yhteisötaidenäyttelyyn lähetettyjä maalauksia ja piirroksia, joihin on kuvataiteen keinoin dokumentoitu osallistujien tuntoja koronakaranteenin aikana.

Marika Schulzen ja Katri Tenholan omakuviin ovat tallentuneet korona-ajan aiheuttamat fyysiset ja psyykkiset jumitilat.

”Erilaisten illuusioiden ylläpito käy joskus kokopäivätyöstä. Asettelen itseni kuviin, että en olisi sitä, mitä olen. Haluaisin olla rehellinen. Tässä maalauksessa olen minä, erittäin turhautuneena, mutta totuudellisesti. Kotonani en tunne oloani kahlituksi fyysisesti vaan henkisesti. Ulkomaailman rutiinit, kuten koulumatka ja normaalit oppitunnit tyynnyttivät ajatusvirran hetkeksi. Nyt itseään ei pääse pakoon edes sen vertaa”, kirjoitti Marika Schulze maalauksensa tunnelmista huhtikuussa.

10b KatriTenhola omakuva

Katri Tenhola, Omakuva. Akvarelli. Harrastajien sarja.

”Olen kotona etätöitä tekevä päätetyöläinen, jonka niska on jumissa huonon työergonomian ja lattialla maalaamisen takia”, kertoo puolestaan Katri Tenhola akvarellimaalauksensa taustoista.

Marika Schulze ja Katri Tenhola osallistuvat yhteisötaidenäyttelyyn harrastajien sarjassa.

Lisää näyttelyn kuvia täältä.

Kuvia esitellään laajemmin joka päivä myös toimituksen Instagram-tilillä (@kulttuuritoimitus).

Kuvien julkistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää