Disney+:n aikuiskatsojille suunnattu Star-palvelu tarjoilee Touchstone Picturesin klassikkoelokuvia

25.02.2021

Robin Williams soittaa rockia elokuvassa Hyvää huomenta, Vietnam. Kuva: Buena Vista Pictures

TELEVISIO | Disney+-suoratoistopalvelun lanseeraama Star-palvelu tarjoilee Touchstone Picturesin elokuvia sekä muita ei-niin-lapsille-soveliaista sisältöjä. Petri Hänninen kävi läpi palvelun valikoimaa.

Petri Hänninen

Disney+-suoratoistopalvelun tiistaina 23.2.2021 lanseeraama, aikuiskatsojille tarkoitettu Star-palvelu hyödyntää yhä paremmin Disney-nimen alle sulautetun Touchstone Picturesin elokuvia ja 20th Televisionin televisiosarjoja. Disney+ antaa hyvät välineet pitää pikkuväki erossa isommille tarkoitetusta sisällöstä.

Star vyörytettiin mainostamalla eritoten Deadpool-supersankarikomedioita, Yhdysvalloissa jouluelokuvien kaanoniin noussutta Die Hard -elokuvaa ja sen jatko-osia sekä Lost– ja 24-sarjoja. Disneyllä on hallussaan liki pohjaton kaivo elokuvia ja tv-sarjoja, kun sen kaikkien tytäryhtiöiden tuotannot saadaan pikkuhiljaa lisättyä Disney+:n ohjelmistoon. Uutta tulee sitä mukaa kun vanhat levityssopimukset päättyvät.

KUVA2 6

Kaljalla toimiva robotti Bender seikkailee Matt Groeningin Futurama-animaatiosarjassa. Kuva: Disney+

Simpsonit pyörivät Suomen kanavilla aamusta iltaan, ja ainakaan toistaiseksi asia ei ole muuttumassa. Sen sijaan Simpsonien luojan Matt Groeningin Futurama-sarja on jo jonkin aikaa loistanut meillä poissaolollaan – Starista se löytyy. Muita Disney+-palvelun aikuisille suunnattuja animaatiosarjoja ovat muun muassa American Dad ja Solar Opposities.

Komedioista tarjolla on ovat muun muassa Wes Andersonin ohjaama The Grand Budapest Hotel (2014), maailman huonoimmasta mäkihyppääjästä Eddie Edwardsista kertova Eddie the Eagle (2016) ja maailman huonoimmasta elokuvaohjaajasta kertova Ed Wood (1994), josta Martin Landau sai parhaan miessivuosan Oscarin.

Romantiikkaa ja draamakomedioita edustavat Kazuo Ishiguron romaanin pohjalta filmatisoitu Ole luonani aina (2010), Jodie Fosterin tähdittämä Anna ja kuningas (1999) sekä Paholainen pukeutuu Pradaan (2006). Tv-sarjapuolella tarjolla on muun muassa Glee ja Desperate Housewives eli Täydelliset naiset.

Richard Geren ja Julia Robertsin ysärielokuvia on kaksin kappalein, Pretty Woman (1990) ja Morsian karkuteillä (1999). Jos niiden imelyydestä ei saa tarpeekseen, voi päälle katsoa vaikkapa Harrison Fordin ja Melanie Griffithin elokuvan Working Girl – tieni huipulle (1988).

KUVA3 14

Arnold Schwarzenegger niittää pahiksia Valmet-automaattikiväärillä elokuvassa Commando. Kuva: 20th Century Fox

Kasaripuolelta löytyy enemmänkin elokuvia, joiden olemassaolon mieluummin unohtaisi, kuten John Carpenterin uran pahin floppi Säpinää Chinatownissa (1986), Arnold Schwarzeneggerin tyhjäpäinen pullisteluelokuva Commando (1985) ja Suomen televisiossa puhkipyörinyt Vihreän Timantin metsästys (1984). Jos vielä kalkkunampaa haluaa, tarjolla on teinikomedia Ilta kaupungilla (1987).

Sotakomedioiden puolelta löytyy todellinen klassikko, nimittäin koomikko Robin Williamsin tähdittämä ja aikoinaan hyvin arvostettu Hyvää huomenta Vietnam (1987). Toinen samanmoinen – ellei isompi – klassikko on Manaaja-ohjaaja William Friedkinin läpimurtoelokuva Kovaotteiset miehet (1971).

Muita mainitsemisen arvoisia elokuvia ovat myyn muassa 11 Oscar-ehdokkuutta rohmunnut Piin elämä (2012), kantrimusiikkielokuva Crazy Heart (2009) sekä ohjaaja Alfred Hitchcockista ja hänen käsikirjoittajavaimonsa Alma Revillen elämästä kertova Hitchcock (2012).

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This