Viikinsaaren kesäteatterissa on luvassa laaja kattaus teatteria koko kesän ajan

25.05.2024
OlaViikin

Mielensäpahoittaja Ola Tuominen ja poika Jere Riihinen. Kuva: Kati Eskola

TEATTERI | Viikinsaaren kauden aloittaa musiikkinäytelmä Vanhoja poikia. Heinäkuussa on Mielensäpahoittajan sekä Tatun ja Patun vuoro.

Kati Eskola, teksti

Viikinsaaren kesäteatteri panostaa isosti kesään ja tuo näyttämölle kolme eri esitystä. Kauden aloittaa musiikkinäytelmä Vanhoja poikia (4.6.20204), joka sai ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa vuonna 2018 ja on kiertänyt sen jälkeen ympäri Suomen jo lähes sadan esityksen verran. Perheen pienemmille suunnattu Tatu ja Patu pihalla -esitys palaa ohjelmistoon 14.7.

Kesän uutuus on vuorossa 4.7., kun Suomen Kiertueteatterin johtaja Janne Jämsä tuo näyttämölle Tuomas Kyrön kirjan pohjalta sovittamansa ja ohjaamansa kantaesityksen Iloisia aikoja, mielensäpahoittaja.

Miksi Mielensäpahoittaja kannattaa mennä katsomaan? Ohjaaja Janne Jämsä kertoo, että näytelmä tiivistyy elämän ja kuoleman kysymysten äärelle ja antaa samastumispintaa monelle ikäryhmälle. Näytelmä on keveä mutta koskettava ja nostaa esiin sukupolvien ristiriitaisuuksia lämpimällä tavalla.

Poikaa näyttelevän Jere Riihisen mielestä näytelmä on vilpitön ja sopii ihan jokaiselle, joka pitää draamaa sisältävästä komediasta. Hän uskoo, että etenkin vannoutuneet Mielensäpahoittaja-fanit ilahtuvat näkemästään, mutta rohkaisee muitakin hyppäämään reippaasti Viikinsaareen tuovaan laivaan.

Riihinen on varma, että viimeistään tamperelainen konkarinäyttelijä Ola Tuominen sulattaa paatuneimmankin teatterikatsojan sydämen. Tuomisen  muistamme talvelta Tampereen Työväen Teatterista koskettavasta Äiten roolista Sirkku Peltolan teoksessa Reikäleipä. Nyt Ola on saanut riisua peruukkinsa ja mekkonsa ja vaihtaa ne Mielensäpahoittajan tavaramerkiksi muodostuneeseen karvahattuun. Muissa rooleissa näyttelevät Maija Andersson ja Maiju-Riina Huttunen.

Lisätietoja Viikinsaaren kesäteatterin esityksistä täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua