Mielensäpahoittaja Ola Tuominen ja poika Jere Riihinen. Kuva: Kati Eskola
TEATTERI | Viikinsaaren kauden aloittaa musiikkinäytelmä Vanhoja poikia. Heinäkuussa on Mielensäpahoittajan sekä Tatun ja Patun vuoro.
Kati Eskola, teksti
Viikinsaaren kesäteatteri panostaa isosti kesään ja tuo näyttämölle kolme eri esitystä. Kauden aloittaa musiikkinäytelmä Vanhoja poikia (4.6.20204), joka sai ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa vuonna 2018 ja on kiertänyt sen jälkeen ympäri Suomen jo lähes sadan esityksen verran. Perheen pienemmille suunnattu Tatu ja Patu pihalla -esitys palaa ohjelmistoon 14.7.
Kesän uutuus on vuorossa 4.7., kun Suomen Kiertueteatterin johtaja Janne Jämsä tuo näyttämölle Tuomas Kyrön kirjan pohjalta sovittamansa ja ohjaamansa kantaesityksen Iloisia aikoja, mielensäpahoittaja.
Miksi Mielensäpahoittaja kannattaa mennä katsomaan? Ohjaaja Janne Jämsä kertoo, että näytelmä tiivistyy elämän ja kuoleman kysymysten äärelle ja antaa samastumispintaa monelle ikäryhmälle. Näytelmä on keveä mutta koskettava ja nostaa esiin sukupolvien ristiriitaisuuksia lämpimällä tavalla.
Poikaa näyttelevän Jere Riihisen mielestä näytelmä on vilpitön ja sopii ihan jokaiselle, joka pitää draamaa sisältävästä komediasta. Hän uskoo, että etenkin vannoutuneet Mielensäpahoittaja-fanit ilahtuvat näkemästään, mutta rohkaisee muitakin hyppäämään reippaasti Viikinsaareen tuovaan laivaan.
Riihinen on varma, että viimeistään tamperelainen konkarinäyttelijä Ola Tuominen sulattaa paatuneimmankin teatterikatsojan sydämen. Tuomisen muistamme talvelta Tampereen Työväen Teatterista koskettavasta Äiten roolista Sirkku Peltolan teoksessa Reikäleipä. Nyt Ola on saanut riisua peruukkinsa ja mekkonsa ja vaihtaa ne Mielensäpahoittajan tavaramerkiksi muodostuneeseen karvahattuun. Muissa rooleissa näyttelevät Maija Andersson ja Maiju-Riina Huttunen.
Lisätietoja Viikinsaaren kesäteatterin esityksistä täältä.
Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua
Terapeuttinen teatterielämys – arviossa Tarina tytöstä joka halusi olla valas
TEATTERI | Valkeakosken kaupunginteatterin suojissa esitettävä Tarina tytöstä joka halusi olla valas on herkkä ja ajatuksia herättävä kokonaisuus.
Lukiolaiset esittävät toukokuussa Teatterimontussa yli sata vuotta vanhan rankan näytelmän – Spring Awakening -musikaali rokkaa
TEATTERI | Vuonna 1891 kirjoitettu Spring Awakening on edelleen ajankohtainen, koska sen aiheet ovat ikiaikaisia.
Kun loppu on jo alussa – arviossa Kansallisteatterin ja Teatteri Siperian Leikin loppu
TEATTERI | Samuel Beckettin näytelmä näyttää olemisen mustan aukon. Toivottomuus ja kauhu yltävät koomiseen hahmojen kipuillessa mitättömyyden tilassa, jossa mitään ei tapahdu.
Tuntematon sotilas Pyynikillä: Väinö Linnan romaanilla on sanottavaa nykypäivässä, ohjaaja ja sovittaja vakuuttavat
TEATTERI | Tampereen pääkirjasto Metsossa keskusteltiin Väinö Linnasta ja kesän 2025 esityksestä. Käsikirjoituksen uusi versio valmistui samana päivänä.