Hurjaan tahtiin Suomessa ja maailmalla keikkaileva Wentus Blues Band aktivoituu tänä iltana Tampereella

24.01.2020

Somessakin aktiivinen veteraanibändi Wentus Blues Band nauttii bluesfanien ja -muusikoiden arvostuksesta. Yhtye soittaa G Livelabissa perjantaina 24.1.2020

Tomi Nordlund

”These guys play the kinda rhythm & blues that would make America proud!” hehkuttaa teksasilaisen Fabulous Thunderbirds -yhtyeen Kim Wilson suomalaisen Wentus Blues Bandin Instagram-tilin etusivulla.

Sehän on hienoa. Hienoa on myös se, että Wentus Blues Band ylipäänsä on aktiivinen Instagramissa ja toki myös erittäin energinen Facebookissa. Löytyypä bändi jopa Twitteristäkin!

Näin kattavaa some-haltuunottoa olisi etukäteen vaikea kuvitella vuonna 1986 Kokkolassa perustetulle bluesyhtyeelle, mutta hyvä näin. Ajassa kiinni oleminen johtunee toki pitkälti siitä, että yhtyeessä vaikuttaa nykyään myös nuorempia bluesmuusikoita.

Ja letkeää somen kuva- ja videovirtaa piisaa. Hauska on muun muassa Instagram-videopätkä, jossa maailman paras kosketinsoittaja Pekka Gröhn esittelee ruotsalaisen backstagen tarjontaa Marabou-suklaata hehkutellen: “Probably the best.”

VIDEO: Wentus Blue Bandin ja Duke Robillardin musiikkivideo First We Take Manhattan (2019).

Wentus Blues Band julkaisi esikoisalbuminsa jo yli 30 vuotta sitten. Nykyään ryhmä nauttii maineesta Suomen kansainvälisimpänä blues-yhtyeenä: se on esiintynyt yli 20 eri maassa ja soittaa huikeat 150 konserttia vuodessa.

Orkesteri on myös ansioitunut tuomalla tunnettuja bluesmuusikoita Suomeen, ja samalla se on toiminut heidän taustayhtyeenään. Edellä mainitun Wilsonin lisäksi Wentus Blues Band on esiintynyt muun muassa The Rolling Stonesin ex-kitaristi Mick Taylorin, Eddie Kirklandin ja Lousiana Redin kanssa. Viime vuodet Wentus Blues Band on kuitenkin keskittynyt enemmän omaan tuotantoonsa.

Ennen G Livelabin hulppeisiin puitteisiin rantautuvaa konserttia odotellessa kannattaa ottaa ”bluespohjat” Spotifysta (kyllä, Wentus Blues Bandin musiikkia on saatavilla ajan hengen mukaisesti myös suoratoistopalveluista!). Sieltä löytyy viisikon ja blueskonkari Duke Robillardin yhdessä äänittämä Too Much Mustard -albumi (2019). Levy on saanut huomiota Yhdysvaltojen bluesradiokanavilla asti.

Uutuusalbumin nimi juontaa tiettävästi juurensa tarinasta, jonka mukaan itse Tom Waits kiihotti aikoinaan Robillardia lisäämään kitaraansa niin paljon säröä, että lopulta mies irvisteli kuin sinapin nielleenä.

Uutuuslevyn Spotify-suosikiksi on noussut versio Leonard Cohenin tummanpuhuvan kasariesteettisestä First We Take Manhattan -hitistä. Se taipuu luontevasti myös juurevaksi rhythm & bluesiksi.

Wentus Blues Band Tampereen GLivelabissa tänään klo 21.

KUUNTELE: Wentus Blues Bandin ja Duke Robillardin albumi Too Much Mustard (2019).

Pin It on Pinterest

Share This