Sanni Pyhänniskan ja Petri Hännisen taideprojekti saa lopullisen muotonsa sarjakuvana ja animaationa

26.09.2020
PÄÄKUVA

Kuva: Kattokävelyn opas

KUVATAIDE | Tarinatehtaalla Sanni Pyhänniskan ja Petri Hännisen yhteinen Finlayson 400 -taideprojekti on saanut lopullisen muotonsa isona sarjakuvana sekä seinään heijastettavana animaationa.

”Kunnon tilat ja välineet ovat tärkeitä, eikä yksin taiteilijoille, vaan kaikille. Luovuus versoo sitä paremmin mitä vähemmän ympärillä on rajoituksia.”

Petri Hänninen, teksti

Kolmen viikon taiderypistys alkaa pian olla pulkassa. Kaksi ensimmäistä viikkoa menivät kirjaimellisesti seinille kiipeillessä – onneksi vain tikkailla. Vielä viikko lisää työskentelyaikaa, ja esillä olisi entistäkin näyttävämpää taidetta. Kuukausi lisää, 3D-tulostin ja silkkipainovälineet sekä vähän opastusta, kuka tietää mitä olisi syntynyt.

Kunnon tilat ja välineet ovat tärkeitä, ei yksin taiteilijoille, vaan kaikille. Luovuus versoo sitä paremmin mitä vähemmän ympärillä on rajoituksia.

KUVA2 3

Kuva: Petri Hänninen

Jonain päivänä maailma on zombiapokalypsin kourissa ja tamperelaiset linnoittautuvat Finlaysonin tehdasalueelle. Lautapelin prototyyppi on testausvaiheessa.

KUVA3 7

Kuva: Petri Hänninen

Sannin tulevaisuusvisiossa avaruuden jättiläistulokkaat ihmettelevät savupiippuja ja keksivät niille uusia käyttötapoja. Sarjakuva on vielä toistaiseksi rullina lattialla, mutta siitä se nousee.

KUVA4 4

Kuva: Petri Hänninen

Kaikkihan muistavat Johanin, von Nottbeckien norsun, joka pelaili palloa Tallipihalla, kyyditsi lapsia Niittyjuhlassa ja tuhosi täydellisesti Finlaysonin Tehtaanmyymälän.

KUVA5 2

Kuva: Petri Hänninen

Roskalavalta löytynyt valokaappi saa eläkepäivillään mahdollisuuden esitellä eriskummallisia ötököitä.

KUVA6 1

Kuva: Petri Hänninen

Taisto Purna sekä Uimari ovat esillä gallerian seinillä. Molemmat hahmot seikkailevat myös animaatioissa.

Sanni Pyhänniskan Aamu-uinti-animaatio pyörii Kuusvooninkisen seinään heijastettuna Väinö Linnan aukiolla iltaisin kello 20–22. Muitakin animaatioita on vielä tulossa molemmilta taiteilijoilta. Ehdotonta iltakävelykamaa!

Tampereen Tarinatehtaan Elävä Galleria Tampereen Finlaysonilla Kuusvooninkisen Terde-tilassa. Avoimet ovet lauantaina 26.9.2020 kello 12–18. Taiteilijoiden haastattelu kello 14, johon yleisöä otetaan sisään koronarajoitusten puitteissa. Sisäänkäynti Väinö Linnan aukio 13 tai Finlaysoninkuja.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua