Kuudes Tampereen Galleriaviikko alkaa perjantaina – taiteilijatapaamisia, musiikkiesityksiä ja paljon muuta

27.09.2022

Galleriaviikolla on mukana esimerkiksi Himmelblau, jossa nähdään Veikko Törmäsen taidetta. Kuva: Katri Kovasiipi

TAPAHTUMA | Tampereen Galleriaviikko on varma syksyn merkki. Yhdeksän tahon yhteistapahtuma tuo esille paikallisten taidegallerioiden toimintaa laajalla ja monipuolisella ohjelmalla.

Päivi Vasara

Tampereen Galleriaviikko (30.9.–9.10.2022) järjestetään nyt kuudetta kertaa, joten siitä on tullut vakiintunut syksynaloitustapahtuma.

– Galleriaviikko on yhdeksän tamperelaisen taidegallerian yhteistapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda esille paikallisten taidegallerioiden toimintaa laajalla ja monipuolisella ohjelmalla, tuottaja Kaisa Iivonen kertoo.

Kokonaan maksuton

Kymmenpäiväisen Galleriaviikon aikana luvassa on näyttelyiden lisäksi runsaasti muuta ohjelmaa, kuten taiteilijatapaamisia, musiikkiesityksiä, ystävätreffit, muotinäytös, näyttelykierroksia ja erilaisia luentotilaisuuksia.

– Alusta alkaen yksi Tampereen Galleriaviikon perustavoitteista ollut tehdä Tampereesta entistäkin kiinnostavampi ja monipuolisempi taidekaupunki niin yleisön kuin taiteilijoiden silmissä. Tapahtumaviikolla mukana olevilla gallerioilla onkin tässä merkittävä rooli, sillä juuri he tarjoavat yleisölle helposti saavutettavaa ja maksutonta kulttuuripalvelua ympäri vuoden, Iivonen sanoo.

thumbnail JukkaVirtala2 kuvaAaroAho 1

Jukka Virtala on mukana Galleria Saskian Kuninkaan narri -konsertissa sunnuntaina 2.10. Johtajana Debra Gomez-Tapio ja kertojana näyttämötaiteilija Jukka Virtala. Kuva: Aaro Aho

Mukana Galleriaviikolla olevat Taidekeskus Mältinranta, Valokuvakeskus Nykyaika, Kulttuuritalo Laikun Galleria ja Studio, Galleria Rajatila, Galleria Muuntotila, Galleria Koppelo, Galleria Ronga, Galleria Saskia sekä Grafiikanpaja ja Galleria Himmelblau pitävät omalta osaltaan huolta, että Tampereella on ympäri vuoden tarjolla ajankohtaisia ja säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä myös suurten museonäyttelyiden rinnalla.

– Tampereen Galleriaviikko on esimerkki siitä miten pienet toimijat voivat yhdessä toimimalla luoda jotakin suurempaa. Tästä hyötyvät niin itse toimijat kuin Tampereen kaupunki ja sen asukkaatkin.

Tampereen Galleriaviikon 30.9.–9.10.2022. Ohjelmisto ja lisätietoja mukana olevista gallerioista löytyy tapahtuman verkkosivulta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua