Galleriaviikolla on mukana esimerkiksi Himmelblau, jossa nähdään Veikko Törmäsen taidetta. Kuva: Katri Kovasiipi
TAPAHTUMA | Tampereen Galleriaviikko on varma syksyn merkki. Yhdeksän tahon yhteistapahtuma tuo esille paikallisten taidegallerioiden toimintaa laajalla ja monipuolisella ohjelmalla.
Päivi Vasara
Tampereen Galleriaviikko (30.9.–9.10.2022) järjestetään nyt kuudetta kertaa, joten siitä on tullut vakiintunut syksynaloitustapahtuma.
– Galleriaviikko on yhdeksän tamperelaisen taidegallerian yhteistapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda esille paikallisten taidegallerioiden toimintaa laajalla ja monipuolisella ohjelmalla, tuottaja Kaisa Iivonen kertoo.
Kokonaan maksuton
Kymmenpäiväisen Galleriaviikon aikana luvassa on näyttelyiden lisäksi runsaasti muuta ohjelmaa, kuten taiteilijatapaamisia, musiikkiesityksiä, ystävätreffit, muotinäytös, näyttelykierroksia ja erilaisia luentotilaisuuksia.
– Alusta alkaen yksi Tampereen Galleriaviikon perustavoitteista ollut tehdä Tampereesta entistäkin kiinnostavampi ja monipuolisempi taidekaupunki niin yleisön kuin taiteilijoiden silmissä. Tapahtumaviikolla mukana olevilla gallerioilla onkin tässä merkittävä rooli, sillä juuri he tarjoavat yleisölle helposti saavutettavaa ja maksutonta kulttuuripalvelua ympäri vuoden, Iivonen sanoo.
Mukana Galleriaviikolla olevat Taidekeskus Mältinranta, Valokuvakeskus Nykyaika, Kulttuuritalo Laikun Galleria ja Studio, Galleria Rajatila, Galleria Muuntotila, Galleria Koppelo, Galleria Ronga, Galleria Saskia sekä Grafiikanpaja ja Galleria Himmelblau pitävät omalta osaltaan huolta, että Tampereella on ympäri vuoden tarjolla ajankohtaisia ja säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä myös suurten museonäyttelyiden rinnalla.
– Tampereen Galleriaviikko on esimerkki siitä miten pienet toimijat voivat yhdessä toimimalla luoda jotakin suurempaa. Tästä hyötyvät niin itse toimijat kuin Tampereen kaupunki ja sen asukkaatkin.
Tampereen Galleriaviikon 30.9.–9.10.2022. Ohjelmisto ja lisätietoja mukana olevista gallerioista löytyy tapahtuman verkkosivulta.
Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua
Larissa Sansour risteilee muistoissa ja menetyksessä mutta rakentaa myös tulevaisuutta – näyttely Amos Rexissä
KUVATAIDE | Amos Rexin näyttelytila on muuttunut Larissa Sansourin ja hänen tuotantotiiminsä käsittelyssä immersiiviseksi, katsojan sisäänsä sulkevaksi teokseksi.
FLASH4 pimentää Finlaysonin Vooningin ikkunat – ei ole valoa, jos ei ole vastavoimaa
VALOTAIDE | Kahden viikon ajan Finlaysonilla voi ottaa tuntumaa valotaiteeseen. Esillä on 22 taiteilijan teoksia, mikä tekee FLASH4-tapahtumasta suurimman koskaan Suomessa nähdyn valotaiteen näyttelyn.
Kissat kirmailevat minigolfradalla – Pontus Pettersonin Pancor Poetics Taidehallissa
KUVATAIDE | Ruotsalaiskoreografi Pontus Pettersson loi Helsingin Taidehalliin vuorovaikutteisin kissainstallaation.
Tampereen museot 2025: Muumien maailmaan pääsee ensi vuonna tutustumaan ilmaistapahtumissa
NÄYTTELYT | Vapriikki esittelee supersankareita, Tampereen taidemuseo surrealismia ja Milavida Rooman oopperan pukuloistoa. Sara Hildénin taidemuseon kevään taiteilija on Heikki Marila.