Finlaysonin Tarinatehtaalla Sannin ja Petrin yhteinen ”lopputyö” ottaa kuvakeskustelun muodon

18.09.2020
kuva1 3

KUVATAIDE | Sanni Pyhänniskan ja Petri Hännisen yhteistyö Tampereen Tarinatehtaalla on jo puolessa välissä, ja tunnelma tiivistyy. Uutta syntyy joka päivä kaksi- ja kolmiulotteisena, sekä liikkuvana kuvana.

Sanni Pyhänniska, teksti ja kuvat

On viikko kaksi kautta kolme, ja työn tahti alkaa tiuhentua. Paniikin merkkejä ei ole vielä ilmassa, mutta tämä saattaa olla vasta tyyntä myrkyn edellä. Luominen jatkuu niin yhdessä kuin erikseenkin, ja samassa tilassa työskentelemisen etu on, että neuvoja omaan tekemiseen saa heti, kun niitä tarvitsee. Samalla pysyy kutakuinkin järki päässä.

kuva2 4

Petrin haamukuume jatkuu. Pitäisikö olla huolissaan? Nyt on syntynyt kolmen metrin korkuinen installaatio; musta haamu ja sen kurottava kartonkikäsi toivottavat uskaliaimmat sisäänkävijät tervetulleiksi. Minä en taida heihin kuulua, sillä piipahtaessaani eräänä iltana studiolla pimeässä huoneessa huojuva musta kaapu sai minut kääntymään jo ovella takaisin. En niitä värikyniä olisi tarvinnutkaan… Kaiken lisäksi haamu on nyt saanut jouluvaloista itselleen kuultavat silmät päähänsä.

kuva3 6

”Ranteet verillä” rustattu animaatio on vihdoinkin valmis. Animaatiolle olen antanut nimen Aamu-uinti, ja sen pääsee nyt näkemään Väinö Linnan aukiolla Vooninkisen seinään heijastettuna joka ilta kello 20–22.

kuva4 3

Yhteinen sarjakuva on alusta asti ollut suunnitelmissa, ja tällä viikolla olemme saaneet homman pyörimään. Luomme tämän Petrin ”lopputyöksi” kutsuman teoksen ikään kuin keskustelemalla kuvilla.

kuva5 1

Tampereen Tarinatehtaan Elävä Galleria Tampereen Finlaysonilla. Avoimet ovet keskiviikkoisin kello 12–14 ja torstaisin kello 15–17 sekä lauantaina 26.9.2020 kello 12–18. Yleisö voi tulla seuraamaan työskentelyä ja keskustelemaan taiteilijoiden kanssa osoitteessa Väinö Linnan aukio (ovi 13), TR1 eli Kuusvooninkisen Terde-tila.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua