Finlayson 400 -projekti käynnistyi Finlaysonilla: ”Sanni rustaa ranteet verillä animaatiota”

11.09.2020
KUVA1 2

KUVATAIDE | Petri Hänninen ja Sanni Pyhänniska työskentelevät Tarinatehtaalla Finlayson 400 vuotta -projektin parissa Finlaysonin Terde-tilassa 27.9.2020 saakka. Kulttuuritoimitus raportoi projektin etenemisestä.

Petri Hänninen, teksti ja kuvat

Petri Hänninen raportoi Finlayson 400 -projektin ensimmäisen viikon tuntemuksista:

”Aloittaessamme halusimme pitää mielen avoimena, emmekä juuri suunnitelleet mitään. Ajatuksena oli, että voisimme jatkaa ja täydentää toistemme kuvia ja tekstiä. Alkuperäinen ajatus on pysynyt hyvin mukana projektin suunnittelussa siitäkin huolimatta, että meillä molemmilla on myös omat mielihalumme tilan ja taiteen suhteen.”

KUVA2 3

”Lastulevyelefantin piti olla pelkkä vitsi, mutta siinä se nyt seisoo. Läänintaiteilijoiden tarvitsee enää keksiä miten se liittyy Finlaysonin tulevaisuuteen.”

KUVA3 5

”Sanni rustaa ranteet verillä animaatiota. Jokainen sekunti vaatii 30 käsin piirrettyä ruutua. Valmis teos heijastetaan Kuusvooninkisen seinään Väinö Linnan aukiolla.”

KUVA4 2

”Pienet Tarinatehtaan haamut saattavat ponnahdella esiin eri puolilla Finlaysonin aluetta.”

KUVA5

Tampereen Tarinatehtaan Elävä Galleria Tampereen Finlaysonilla. Avoimet ovet keskiviikkoisin kello 12–14 ja torstaisin kello 15–17 sekä lauantaina 26.9.2020 kello 12–18. Yleisö voi tulla seuraamaan työskentelyä ja keskustelemaan taiteilijoiden kanssa osoitteessa Väinö Linnan aukio (ovi 13), TR1 eli Kuusvooninkisen Terde-tila.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua