Kulttuuritoimitus osallistuu Tampereen Kirjafestareille Viikon runo -teemalla – kaikki 8 runoilijaa mukana juttutuokioissa

29.11.2022
viikon runo KIRJAMESSUILLA B

Kristiina Wallin (vas.), Arto Lappi, Tuija Välipakka ja Juhani Ahvenjärvi.

KIRJAFESTARIT |  Tampere-talossa järjestetään toiset kirjamessut joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kulttuuritoimitus on mukana Viikon runolla.

Päivi Vasara, teksti

Kulttuuritoimitus tarjoaa Tampereen Kirjafestareilla (3.–4.12.2022) paikan levätä ja rauhoittua runon voimasta. Nonstop-äänitteet Eriikka Magnussonin ja Auvo Vihron lukemista runoista pyörivät tilassa Opus 3, joka on toisessa kerroksessa Kalevan päädyssä. Kulttuuritoimituksen messupiste sijaitsee Opus 3:n vieressä.

Kulttuuritoimitus on paikalla sekä lauantaina 3.12 että sunnuntaina 4.12.

Kulttuuritoimitukselle Tampereen omat kirjamessut ovat oivallinen paikka hankkia Viikon runo -sarjalle lisää kuuntelijoita nyt – ja tulevaisuudessa. Viikon runo nimittäin jatkuu ensi vuonna toisen kauden verran, neljän uuden runoilijan voimin.

Kulttuuritoimitus järjestää messuilla vartin mittaiset juttutuokiot Viikon runo sarjan -runoilijoiden kanssa. Kaikki kahdeksan runoilijaa ovat mukana.

Juttutuokiot ovat samaisessa tilassa: Opus 3. Lauantaina haastattelijana on Päivi Vasara ja sunnuntaina Marja Aaltio.

Aikataulut

La 3.12.

  • 11.30 Kristiina Wallin
  • 12.30 Arto Lappi
  • 13.30 Riikka Palander
  • 14.00 Juhani Ahvenjärvi

Su 4.12.

  • 12.15. Tuija Välipakka
  • 13.00 Tiina Lehikoinen
  • 14.00 Jonimatti Joutsijärvi
  • 15.00 Kari Aronpuro

* *

Yli 200 kirjallista puheenvuoroa

TKF logot2022 oranssi kopio

Kokonaisuutena Tampereen Kirjafestareilla on luvassa yli 200 kirjallista puheenvuoroa. Tampere-talo muuntautuu jättimäiseksi kirjakaupaksi, sillä monipuolisen ohjelman lisäksi festareille osallistuu noin sata näytteilleasettajaa.

Uutuuskirjan äärelle pääsee parhaiten kirjailijan itsensä kertomana, se on kirjamessujen suosion salaisuus. Mukana ovat harvoin messuhumussa nähty dekkaristi Seppo Jokinen sekä ruotsalainen tähtivieras Alex Schulman.

Tampereen Kirjafestareilla juhlitaan kotimaista kirjallisuutta, fiktiota ja faktaa, dekkareita, sanataidetta ja lausuntaa. Luvassa on journalistista ohjelmaa ja ajankohtaisia paneeleja. Lapsille on suunnattu omaa ohjelmaa.

Puheenvuoroja ja keskusteluja voi kuunnella rauhassa Tampere-talon salien puolella.

– Tampereen Kirjafestarit haluaa olla Pirkanmaan merkittävin ja monipuolisin kirjallisuuden ja kulttuurin tapahtuma, jonne niin kirjailijat kuin kirjallisuuden ystävät tulevat myös kaupungin ulkopuolelta, sanoo Tampere-talon liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen.

Tampereen Kirjafestarit 2022 3.–4.12.2022 klo 10–18. Liput myynnissä Tampere-talon lipunmyynnissä sekä Lippu.fi-myyntikanavissa.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua