Pirkanmaan kirjoituskilpailussa kukitettiin yksitoista kirjoittajaa

24.05.2024
kaikki

Palkitut kirjoittajat sekä palkintolautakunta. Kuva: Sari Harsu

KILPAILU | Tampereen kaupunginkirjaston jo 73. kertaa järjestetyn Pirkanmaan kirjoituskilpailun tulokset julkistettiin torstaina Metson Kuusi-salissa. Hanna Kaihlanen ja Sanna-Erika Suorsa palkittiin 1 000 eurolla.

Sari Harsu, teksti

Vuosittain järjestettävään Pirkanmaan kirjoituskilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta. Kilpailun tarkoituksena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen.

Pirkanmaan kirjoituskilpailuun lähetettiin tänä vuonna 355 tekstiä. Kilpailussa on alusta asti ollut kaksi sarjaa: proosa ja lyriikka. Tällä kertaa proosatekstejä saapui 188 ja lyriikkaa 167 kokonaisuuden verran.

proosa

Proosasarjan palkitut. Kuva: Sari Harsu

Proosasarjan 1. palkinnon sai Hanna Kaihlanen. Kunniamaininnalla palkittiin Pia Korhonen, Kirta Koskinen, Toni Lesonen ja Katriina Mujunen.

Lyriikkasarjan voitti Sanna-Erika Suorsa. Kunniamaininnan saivat Mirjam Larinkari, Petri Nieminen, Pasi Salmela, Joona Valkeala ja Hanna Walther.

lyriikka

Lyriikkasarjan palkitut. Kuva: Sari Harsu

Vuoden 2024 palkintolautakunta myönsi ensimmäisten sijojen lisäksi kaikkiaan yhdeksän kunniamainintaa. Lautakuntaan kuuluivat toimittaja Tero Alanko, kirjailija, sanataideopettaja Päivi Haanpää, runoilija, lastenkirjailija Anna Elina Isoaro sekä kirjailija J. P. Laitinen.

Päivi Haanpää piti tuomariston puheenvuoron ja kertoi tekstien olleen hyvin moninaisia aiheiltaan ja tyyleiltään. Kuitenkin mukana oli jälleen myös joitakin perinteisiä aiheita, lyriikkasarjassa esimerkiksi luonto- ja rakkausteemaa. Proosatekstien joukossa taas oli useita sellaisia, joissa muisteltiin menneitä joko omakohtaisesti tai laajemmin. Myös satua ja fantasiaa oli mukana.

Haanpää mainitsi palkituissa teksteissä olevan jotakin omaperäistä ja jotakin sellaista, mitä mietti vielä seuraavana tai sitä seuraavanakin päivänä. Hyvä teksti ei tyhjene kertalukemalla.

Palkittuihin teksteihin pääsee tutustumaan täällä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua