Bo Kaspers Orkester lupaa kepeitä kesäkeikkoja – tänään torstaina Pakkahuoneella kuullaan uusia lauluja

13.06.2019

Lento on juuri laskeutunut Helsinki-Vantaalle. Vaikka laukku hetkeksi katosikin, ehtii ruotsalaisyhtyeen laulaja Bo Sundström soittaa Kulttuuritoimitukselle.

Bo Kaspers Orkesterin keulakuva Bo Sundström vastailee kysymyksiin kiitäessään kohti Tampereelle vievää bussia. Orkesteri soittaa Suomessa tällä viikolla kolme keikkaa, ensimmäinen niistä on Tampereella torstai-iltana 13.6.2019.

Mitä kuuluu juuri nyt, Bo Sandström?

– Hyvää kuuluu, olemme juuri Helsingissä lentokentällä ja lähdemme bussilla kohti Tamperetta. Tämä taitaa olla viides tai kuudes kerta, kun keikkailemme Tampereella.

– Soitamme kesän aikana vain valikoituja keikkoja. Koko kevään olemme olleet neljän seinän sisällä ja tehneet uutta levyä. Nyt pitää päästä välillä raikkaaseen ilmaan.

Edellinen albuminne ilmestyi vuonna 2015. Milloin uusi julkaistaan ja milloin kuulemme uutta musiikkia?

– Soitamme Tampereella neljä tai viisi uutta kappaletta. Kokeilemme pitääkö yleisö niistä.

– Uusi albumi on valmis elokuussa, mutta se ilmestyy loka- tai marraskuussa, sillä perinteisten lp-levyjen tekeminen kestää nykyään useita kuukausia. Tehtaita, jotka painavat vinyylejä, on enää muutamia. Haluamme tehdä myös perinteisen vinyylilevyn, sillä ne ovat nykyään hyvin suosittuja.

Bo Kaspers Orkester on suosittu sekä kotimaassaan Ruotsissa että täällä Suomessa. Levyjä on myyty pitkästi yli miljoona, minkä lisäksi teitä arvostetaan myös live-esiintyjinä. Mikä on kuuluisuutenne ja suosionne salaisuus?

– On monia, jotka ovat suositumpia, kuuluisampia ja lahjakkaampia kuin me. Mutta ehkä sen voisi sanoa niin, että olemme hyviä olemaan hyviä. Olemme soittaneet pitkään yhdessä ja meillä on hauskaa yhdessä. Soittaminen on meistä hauskaa. Uskon, että yleisö huomaa sen. Hyvä tunnelma tarttuu myös yleisöön.

Bo Kaspers Orkesterin musiikki on päällisin puolin leppoisaa ja kepeää, varsin ruotsalaista suomalaisen korviin, mutta teksteistä löytyy myös vakavia sävyjä – vai löytyykö?

– Elämässä on monia sävyjä, niistä kaikista pitää puhua. Jos on esimerkiksi juuri tavannut uuden ihmisen, sitä on koko ajan iloinen, mutta jossain vaiheessa jokaisen täytyy näyttää vakavakin puolensa. Elämä pitää ottaa vakavasti, mutta pitää nauraa ja tanssia myös!

– Kesällä keikat ovat iloisempia ja kepeämpiä kuin talvella. Tänään luvassa on kepeä kesäkeikka.

Marja Aaltio

Bo Kaspers Orkester ja Kielo Kärkkäinen Tampereen Pakkahuoneella torstaina 13.6.2019.

Bo Kaspers Orkester

  • Vuonna 1991 perustettu ruotsalainen popjazzyhtye.
  • Bändissä soittavat Bo Sundström (laulu, kitara), Fredrik Dahl (rummut), Michael Malmgren (basso) ja Mats Schubert (piano).
  • Yhtye on julkaissut kymmenen studioalbumia, uusin Redi att gå sönder (2015).
  • Bo Kaspers Orkester esiintyy torstain Pakkahuoneen-konsertin jälkeen Helsingissä perjantaina 14.6. ja Hangossa lauantaina 15.6. Lisäksi konsertti Helsingin Hernesaaren rannassa 14.7.2019.