Parasta juuri nyt (3.6.2022): Pistaasipähkinät, Happy!, päiväunet, valokuvaaminen, keikkailu

03.06.2022
Skannaus

Ensimmäinen yritykseni skannata itse kehittämäni negatiivi. Kuva: Jesse Heikkinen

Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Kevätväsymystä poteva Jesse Heikkinen on toteuttanut itseään valokuvaamalla sekä nukkumalla.

1

“Kuinka saisin rikki kookospähkinän”, kyseli M.A. Numminen aikoinaan. Itse olen viime aikoina miettinyt kuumeisesti samaa kysymystä pistaasipähkinöistä.

Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät ovat samaan aikaan yksi luojan nerokkaimmista ja viheliäisimmistä luomuksista. Toisinaan niiden avaaminen vaatii todella kylmiä hermoja, teräksisiä kynsiä sekä aimo annoksen oveluutta. Jotain äärettömän palkitsevaa siinä kuitenkin on, kun kaiken sen turhautumisen ja tuskan jälkeen pääset maistamaan tätä jumalpuun siementä. Ei suositella vastikään manikyroiduille kynsille!

Vinkki: Pistaasipähkinöiden kuorista saat askarreltua loistavasoundisen helistimen!

2

Muun muassa Netflixistä löytyvä Happy! on häkellyttävän hieno mustalla huumorilla kyllästetty fantasiatoimintapläjäys. Sarjassa seurataan viinaan menevän ex-poliisin sekä animoidun yksisarvisen seikkailuja synkässä maailmassa, joka on täynnä rikollisuutta, seksikultteja ja muinaisia jumalia. Sarja on kuin Sin City huonolla happotripillä – siispä vahva suositus!

Happy! Netflixissä.

3

Kevät on monille äärettömän väsyttävää aikaa. Välillä tuntuu, ettei energia riitä edes hyvien yöunien jälkeen koko päiväksi. Olenkin taistellut kevätväsymystä vastaan niinkin nerokkaalla ratkaisulla kuin päiväunilla. Kaikille kohtalotovereilleni suosittelen lämpimästi samaa. Kyllä se siitä!

4

Muutaman vuoden tauon jälkeen olen innostunut taas valokuvauksesta. Päivitin joitain viikkoja sitten kuvauskalustoni ja kaivoin myös vanhan filmikamerani esiin. Etenkin näin keväällä luonnosta löytyy jos jonkinlaista kuvattavaa!

Olen myös opetellut kehittämään filmini itse, ja se onkin lähes yhtä palkitsevaa kuin umpinaisen pistaasipähkinän auki saaminen!

Protip: Negatiivien skannaamiseen kannattaa käyttää siihen suunniteltuja laitteita!

5

Viimeisen viiden vuoden aikana olen keikkaillut bändieni kanssa noin 20 maassa. Kaksi edellistä vuotta ovat kuitenkin olleet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta täyttä hiljaiseloa. Nyt maailma alkaa kuitenkin avautua ja vihdoinkin kesällä moottoritie on taas kuuma. Tätä on odotettu sekä bändien että yleisön toimesta!

Jesse Heikkinen

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua